Предстоящи събития в страната за 30 септември
Секция: Предстоящи събития
30 Септември 2019 06:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 30 септември

/КРОСС/ *** София

От 8.00 до 13.00 часа, в кабинет № 218, намиращ се на втория етаж в поликлиниката на ВМА специалисти ще преглеждат безплатно пациенти с проблеми с кръвното налягане.

От 09.15 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за реабилитация на Стоян Заптиев.

От 9.30 часа на „Дондуков" 2 ще се проведе консултативна среща на тема: Преглед на двустранните отношения между Република България и Република Северна Македония в контекста на постигнатите резултати от работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси и очакваната покана към Република Северна Македония за присъединяване към Европейския съюз.

От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за престъпление по служба на Евгени Крусев.

От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за организиране и ръководене на престъпна група на Симеон Танев, Добрин Добрев, Веселин Ранчев, Красимир Неделчев, Георги Георгиев и Катерина Халтъкова.

От 10.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за молба на кумурилане на наказанията на Деян Иванов.

От 10.00 ч. в Областен информационен център - София на бул. „Витоша" № 99 Столична община организира официална церемония „Първа копка" във връзка с дейностите по проект „Обновяване и изграждане на социални заведения на територията на Столична община" - етап 1, за обект Кризисен център „Вяра, надежда и любов". От 11.30 ч. в район „Надежда", ул. „Свободна" № 30 Столична община организира официална церемония „Първа копка" във връзка с дейностите по проекта.

Информационна кампания „Сърце&Бъбрек". Направи връзка" започва в УМБАЛ „Св. Иван Рилски" по повод Световния ден на сърцето, който отбелязахме на 29 септември.

От 11.00 в зала „Проф. Марин Дринов", Институтът за изучаване на населението и човека при Българска академия на науките (ИИНЧ при БАН) ще представи отпечатания сборник материали по проекта „Мерки за преодоляване на демографската криза в Република България".

От 11.00 часа Нов български университет открива своята 29-а академична година с тържествена церемония.

От 12.00 часа в зала "Рила" в хотел Балкан е предвидена пресконференция на Нейно кралско височество Дана
Фирас, принцеса на Йордания, и министър Николина Ангелкова във връзка с конференцията на тема: „Нови
културни маршрути в Дунавския регион".

От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за длъжностно присвояване в особено големи размери на Магдалена Иванова, Анна Ланкова, Димчо Митев и Младен Младенов.

От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за организиране и ръководене на престъпна група на Пламен Ганев, Ердинч Хаджиев, Костадин Костадинов.

От 14.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за организиране и ръководене на престъпна група на Кирил Георгиев.

От 15.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за организиране и ръководене на престъпна група на Николай Сирашки, Асен Макавеев, Мирослав Янакиев и Десислав Аврамов .

От 17.00 ч., в галерията на ул. „Оборище" № 5 Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова и посланикът на Индия у нас Н. Пр. Пуджа Капур ще валидират пощенска марка, посветена на Махатма Ганди.

От 17.30 в дворът на къща музей „П. К. Яворов" ще се проведе Ден на поезията и музиката.

От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото за длъжностно присвояване в особено големи размери на Магдалена
Иванова, Анна Ланкова, Димчо Митев и Младен Младенов.

*** Балчик

От 11.30 часа се откриват изложбите „Всичко се състои в нашите сдружени сили" и „Храм на понтийската майка на боговете - Кибела" в Съдебна палата във връзка с Дни на отворените врати в Районен съд - Балчик.

*** Благоевград

От 10:00 часа пред Учебен корпус № 1 ще бъде открита новата академична година в Югозападния университет „Неофит Рилски". Преди началото на церемонията - в 9.50 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Неофит Рилски.

*** Варна

От 10.00 ч. в Аулата на ИУ - Варна, ще се състои тържествено откриване на учебната 2019/2020 година за Колежа по туризъм.

От 11:00 часа в Областния информационен център- Варна на Община Варна, пл. „Св. Св. Кирил и Методий" (Козирката) във връзка с приключването на проект „Общуване без граници", финансиран по ОП „НОИР, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

*** Гоце Делчев

От 17.30 ч. в залата на Община Гоце Делчев ще се проведе Работилници за родители „Да пораснем заедно" по програмата на Уницеф за ранното детско развитие.

*** Добрич

От 10.00 часа ще се проведе XIII Регионален преглед на хората от третата възраст в Младежки център - Добрич.

От 19.00 часа ще се състои спектакълът „Боряна" в Драматичен театър „Йордан Йовков".

*** Каварна

От 16.00 часа Общински детски комплекс открива новата учебна година.

*** Кюстендил/ с. Гюешево

От 10.00 часа на ГКПП „Гюешево" стартира петата поред инициатива по международния проект "Остани чист, кажи НЕ на корупцията", в който участва Дирекция „Вътрешна сигурност" към Министерството на вътрешните работи.

*** Пловдив

На 30 септември в „Гранд Хотел Пловдив" /"Новотел Пловдив"/ в Пловдив ще се проведе Годишната среща на Съвета на регулаторите на Балканския Консултативен Форум /БКФ/.

В 09.00 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу заместник-кметът на Община Куклен - Костадин П. и Надежда Минчева, обвинени за нарушения при обществени поръчки.

В 09.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, с което д-р А. Н. обжалва условна присъда от 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и лишаване от право да упражнява лекарска професия за срок от 1 година. Тя е призната за виновна от Хасковския окръжен съд за това, че в качеството си на лекар-ординатор-педиатър в Детско отделение към МБАЛ Харманли ЕООД, причинила смъртта на бебе, настъпила на 13.04.2014 год., поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

В 13.30 часа в зала 1 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Рангелина Н. и Владимир К., обвинени в измама, свързана с потулване на дело за изнасилване.

От 18.30 ч. в културен център „Тракарт" ще бъде представят книгата „Присъдата" - документален разказ за страдащите от множествена склероза.

*** Смолян

Започва осмото издание на международния фестивал „Забранено за възрастни", които ще се проведат в Смолян и още 19 населени места от всички 10 общини в областта.

От 9.00 часа ще започне празничната божествена света Литургия в храм „Покров на Пресвета Богородица", съграден в двора на Архиерейското наместничество в Смолян. Тържественото богослужение е в чест на храмовия празник и ще бъде възглавено от Негово Високопреподобие архимандрит Висарион - архиерейски наместник на Смолянска духовна околия. В 11.00 часа ще бъде отслужен празничен водосвет, а след това ще има благословена трапеза. От 18.00 ч., ще бъде отслужена празнична Вечерня с Петохлебие.

*** Стара Загора

От 19.00 часа ще се състои спектакълът „Нощно слънце" в Драматичен театър - Стара Загора.

*** Сливен

От 18.30 часа в Драматичен театър „Стефан Киров" ГЕРБ - Сливен ще даде официално начало на предизборната си кампания със специално събитие, представящо основните приоритети в програмата за управление на общината.