Кремъл: САЩ не са уведомили Русия за изтеглянето на войските си от Сирия
Секция: Русия
08 Октомври 2019 16:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кремъл: САЩ не са уведомили Русия за изтеглянето на войските си от Сирия

/КРОСС/ САЩ не са уведомили Руската федерация за изтеглянето на войските си от Сирия, Турция също не е докладвала за предстоящото движение на свои части в страната. Това съобщи пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предава фокус.

„Не, никой не е уведомил. Все още не знаем кои войски се изтеглят, в какъв обем, дали изобщо се изтеглят. Имаше различни изявления за изтеглянето на войски от различни части на света, които не бяха потвърдени по-късно. Следователно, ние много внимателно наблюдаваме развитието на ситуацията", обобщи Песков.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви на 1 октомври, че Анкара възнамерява самостоятелно да създаде зона за сигурност източно от река Ефрат в Сирия, тъй като не е постигнала желания резултат при преговорите с американската страна. На 7 октомври турският президент обяви, че САЩ започват да изтеглят войските си от Североизточна Сирия, където Анкара възнамерява да проведе операция за създаване на зона за сигурност.

В понеделник Тръмп написа в своя профил в социалната мрежа „Туитър" :„Време е да излезем от тези нелепи безкрайни войни... и да върнем войниците си у дома". Лидерът на Белия дом обяви решението си да започне изтеглянето на войски от Сирия на 19 декември 2018 г., припомня агенцията.