Корнелия Нинова в Харманли : Общински горски дружества трябва да стопанисват българската гора (СНИМКИ)
Секция: ПОЛИТИКА
21 Октомври 2019 15:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова в Харманли : Общински горски дружества трябва да стопанисват българската гора (СНИМКИ)

/КРОСС/ "Скъпи жители на Харманли, благодаря ви, че сте дошли да подкрепим Надежда Колева за кмет и листата, в която има много млади, но и опитни и мъдри хора. Тук ми е лесно да говоря, защото всички си спомняте доброто управление на Харманли от Михаил Лисков. Той ще бъде до Надежда и ще й помага с неговият опит. Подкрепям кандидатите за кметове и общински съветници на БСП, но съм тук най-вече заедно да поемем ангажимент за конкретни политики. Нашите кметове поемат ангажимента да спасят общинските и държавните болници. Те са гръбнакът на българското здравеопазване, а са в истински колапс. Най-важното решение, за да стане това оздравяване факт, е болниците да не са търговски дружества", това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова при посещението си в Харманли.

Тя изтъкна, че в общината е много болезнен въпросът с горите- когато кмет беше Михаил Лисков, общинското горско предприятие беше на печалба, тя влизаше в общината и стигаше до хората, а в момента незаконната сеч е ежедневие и общинското дружество е на загуба.

"Нашата политика е не да се дават на концесии благата на общините, а да има общински дружества, които да ги стопанисват. Общинско ВИК, общинско сметосъбиране, общинско горско дружество. Така всички приходи ще влизат в общината и ще стигат до вас под формата на социални услуги", коментира Корнелия Нинова.

Тя призова хората на Харманли: "Борете се с най-големия враг– страха , който всяват. Че ще ви уволнят от работа, че ще ви вземат бизнеса, че ще ви пострадат децата. Свободата е най-висшето човешко благо. Пазете резултата в изборния ден. В цялата страна постъпват сигнали, че отново се манипулира- ще подменят протоколи, има заплахи, издават се лични карти , с които да се гласува от името на мъртви души в списъците. Важно е да опазим реалния резултат."

Нинова припомни направеното за три години- БСП спечели президентските избори, увеличи двойно депутатите си в парламента, единствената партия с повишен брой на евродепутатите.

"БСП върви нагоре и о ще го докажем на местните избори. Общото ни усилие ще доведе до крайния резултат, който искаме – надежда за Харманли и страната", заключи лидерът на БСП.