Търговците на дребно в Германия очакват оборот от 320 млн. евро на Хелоуин
Секция: ИКОНОМИКА
29 Октомври 2019 19:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Търговците на дребно в Германия очакват оборот от 320 млн. евро на Хелоуин

/КРОСС/ Търговците на дребно в Германия могат да очакват приходи в размер на 320 млн. евро от продажбите на Хелоуин тази година. Това става ясно от проучване, възложено от Асоциацията на търговците на дребно в Германия (HDE) и проведено сред 1500 потребители, пише германското издание Die Zeit.

Всеки дванадесети от запитаните планира да отдели средства главно за стоки за декорация, костюми и грим. Предимно потребителите с деца инвестират в празника. „Особен интерес представляват тематичните партита“, съобщават от Асоциацията на търговците на дребно.

Повече от 8% от анкетираните възнамеряват да пазаруват в местни магазини или онлайн, става ясно още от проучването. Почти две трети от тях харчат пари за Хелоуин всяка година, докато 12,5% обмислят да направят това за първи път през 2019 г.

Хелоуин традиционно се празнува вечерта на 31 октомври. Децата и тийнейджърите често са облечени като призраци или като други страшни герои и обикалят от къща на къща, за да поискат сладкиши. Обичаят произхожда от католическа Ирландия, но бива разпространен чрез ирландски имигранти и в Съединените щати. От няколко години празникът се разраства и в Германия.