Предстоящи събития в страната на 2 ноември
Секция: Предстоящи събития
02 Ноември 2019 07:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 2 ноември

/КРОСС/ *** София

От 8.30 часа в спортна зала „София" ще бъде открит турнир по тенис на корт в памет на генерал-майор Нейко Ненов.
Той е част от събитията за отбелязване на празника на Сухопътните войски.

От 9.00 часа в митрополитска катедрала "Св. вмца Неделя"ще бъде отслужена общата панихида по повод Архангелова задушница.

От 10.00 часа на Женския пазар ще се проведат фермерски пазар и кулинарна демонстрация.

От 11.00 часа президентът Румен Радев ще присъства на панихида пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища по повод Архангелова (мъжка) задушница.

От 18.00 часа в Гьоте-институт България на ул. „Будапеща" 1 ще започне изложение с български производители на компютърни и настолни игри. С него ще започнат проявите от програмата на Sofia Game Night 2019.

От 19.00 часа във Военния клуб ще се проведе 14-тия ни благотворителен бал в подкрепа на деца и младежи в неравностойно положение и с тежки увреждания. Той се организира от фондация „Сийдър" и събира около 220 гости, дипломати, представители на бизнеса, културните среди в страната и дългогодишни поддръжници на фондацията.

*** Благоевград

От 10.00 до 18.00 часа в центъра на града срещу пощата ще се проведе благотворителен базар в помощ на бездомни животни.

*** Бургас

От 10.00 часа ще започне общоградското възпоменание по повод Архангелова задушница с изпълнение на траурна музика от Бургаския духов оркестър.
В 10.30 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва. Възпоменанието ще се проведе на площада пред Дома на покойника в Гробищния парк.
От 11.00 часа ще бъдат поднесени цветя на гробните места на поетесата Петя Дубарова, филантропа и щедър дарител Александър Георгиев Коджакафалията и автора на Химна на Независимостта Георги Шагунов.

*** Варна

От 11.00 часа в района на Старите гробища пред „Паметника на загиналите офицери, подофицери и войници във войните 1912-1918 г." ще бъде отслужена панихида и ще бъдат поднесени венци и цветя по повод Архангелова задушница.

От 15.00 часа от Цирковата площадка ще потегли рокерска обиколка на града, с която ще бъде официално закрит Мотосезон 2019.

*** Троян

От 10.30 часа в Троянската света обител ще се отслужи Заупокойна света Литургия и панихида по повод 7 г. от кончината на патриарх Максим.