Предпочитам законни имигранти от Африка пред нелегалните българи
Секция: Коментари
02 Ноември 2019 09:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предпочитам законни имигранти от Африка пред нелегалните българи

/КРОСС/ "Предпочитам да имаме законна, регистрирана, основана на квоти имиграция за определен брой години, отколкото потайната, нерегистрираната работа. Предпочитам хора, идващи от Гвинея или от Кот Д'Ивоар, които са тук и вършат работа, отколкото българи или украинци с техните нелегални канали", заяви френският президент в интервю за списание Valeurs Actuelles, публикувано в сряда.

В него той обяснява по повод призивите да бъдат затворени границите за имигранти: "Изправени сме пред огромно лицемерие - ресторантьорският и строителният бизнес не могат да съществуват без имиграция и да се твърди противоположното е просто грешно".

Изданието повдига въпроса дали освен подобни икономически основания президентът не се опитва да задуши крайната десница.

Правителството издава 33 000 разрешителни за пребиваване по икономически причини, докато незаетите работни места са около 400 000.

Това може да е ход, с който да накара опозицията да приеме увеличаване броя на подобни разрешителни, пише Valeurs Actuelles.

"Без капка притеснения президентът споделя убежденията си: "Има работа, която никой французин повече не желае да върши - водолаз, например. Искам да бъда още по-ясен - това беше невъзможно още преди 40 години!"