Загубата на Pinterest расте заради значително по-големите разходи
Секция: Технологии
02 Ноември 2019 13:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Загубата на Pinterest расте заради значително по-големите разходи

/КРОСС/ Отчетът на Pinterest не можа да оправдае очакванията на Wall Street за тримесечните приходи, тъй като приходите от потребител се оказаха по-ниски. Ревизираната ѝ прогноза за годишните приходи също се оказа малко под прогнозите, което потопи цената на акциите с 19 на сто, предава Ройтерс.

Понижението на стойността на книжата по време на следборсовата търговия се очаква да изтрие по-голямата част от ръста, който Pinterest записа след успешното си първично публично предлагане през април, което оставя цената на акциите с около 6% над тази от IPO-то, съобщава investor.bg

Pinterest отчете средни приходи от 90 цента на потребител за третото тримесечие, което се оказа под прогнозата на анализаторите за 91 цента, сочат данни на FactSet.

Pinterest инвестира в области като диверсификация на рекламата, плодовете от които може да получи чак през следващите тримесечия и години, уточни главният финансов директор Тод Могенфелд.

Месечно активните потребители на платформата са се увеличили с 28 на сто до 322 млн. души. Анализаторите очакваха 307 млн.

Компанията генерира приходи като позиционира реклама между публикациите в платформата си.

Компанията очаква, че общите ѝ приходи за 2019 г. ще са в диапазона 1,10-1,115 млрд. долара, в сравнение с предишната прогноза за 1,095 до 1,115 млрд. долара. Прогнозната сума е за 1,12 млрд. долара.