На тези избори гласове се купуваха агресивно, арогантно и открито, твърди Нинова
Секция: ПОЛИТИКА
05 Ноември 2019 09:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
На тези избори гласове се купуваха агресивно, арогантно и открито, твърди Нинова

/КРОСС/ "На тези избори гласове се купуваха агресивно, арогантно и открито", каза днес по Би Ти Ви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Попитана, дали има доказателства за твърденията си, тя уточни, че работа на полицията е да намери доказателства, а партиите само подават сигнали.

Вчера от БСП обявиха, че заради сигнали за нарушения ще искат преброяване на бюлетините и евентуално касиране на кметските избори в Шумен и Ловеч.

Партията ще подкрепи и инициативния комитет на Мая Манолова при евентуално искане за касиране на изборите в София. Решенията ще бъдат обсъждани от Изпълнителното бюро на БСП днес.

На твърденията, че всички партии купуват гласове Корнелия Нинова посочи, че за да купуваш гласове, трябва да имаш ресурс, а той е в управляващата партия. Тя обяви още, че БСП е направила красива кампания.

"Ниска активност, невалидни бюлетини, апатия, това бяха проблемите на местните избори", обобщи Нинова. Успешното представяне на БСП, изразяващо се в спечелването на кметските места в 62 общини, сред които 4 големи областни града, тя обясни с това, че стратегията "Визия за България" е прераснала в програма за всяка община конкретно с конкретни и ясни мерки. Други фактори били налагането на новото поколение политици и активната и динамична предизборна кампания.

Корнелия Нинова изрази мнение, че Бойко Борисов, като лидер на ГЕРБ започва реформи в партията, каквито тя е направила преди три години. "Той говори за мандатност на кметовете, ни го въведохме за депутатите", поясни тя.

Мнението на Нинова е, че Борисов започва реформата късно и по погрешен начин. Тя изрази и учудване, че не се въвежда ограничение и за мандатите на лидера на партията. "Аз мога да бъда председател на БСП два мандата - 8 години. Той не смята да си отива, а си ограничава хората", допълни лидерът на левицата.

В отговор на въпрос Нинова уточни, че доброто представяне на местните избори няма да успокои вътрешната опозиция в БСП. "Дали съм силен лидер, или не, ще покажат годините. Но откакто съм на поста, БСП си засилва влиянието", обобщи тя

Корнелия Нинова каза, че след балотажа е говорила с Мая Манолова по телефона, но в разговора не е ставало дума за плановете за бъдещето на бившия омбудсман. "Не мога да гадая какво ще прави - нова партия, или ще се върне в БСП. Предпочитам да коментирам действия, а не думи", допълни лидерът на левицата.