Защо историята на Мишел Обама се превърна в най-продаваните автобиографии?
Секция: ЛЮБОПИТНО
05 Ноември 2019 14:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Защо историята на Мишел Обама се превърна в най-продаваните автобиографии?

/КРОСС/ "За нашето издателство е чест, че посрещаме 25-я си рожден ден с такава универсална, вдъхновяваща история", заяви Милена Стефанова, управляващ директор на издателство Софтпрес, за премиерата на автобиографичната книга на Мишел Обама на българския пазар, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"За издателството ни беше кауза тази книга да излезе на български език и вложихме цялата си енергия тя да бъде представена по най-добрия начин. Това не беше бизнес проект, това беше смисъл, защото това е вдъхновяваща история за пътя към успеха и за неговата цена", разказа още Стефанова.

Преведена на 50 езика, с над 10 млн. тираж, за 15 дни книгата се превръща в най-продаваната автобиография на всички времена. Към момента се печата втори тираж след като първият е свършил за 48 часа.

"През тези години, през които тя беше първа дама до най-значимия човек в света, ние виждахме един образ, това, което на нея й е коствало едни невероятни усилия. Това да си всеки ден в кондиция, независимо каква е програмата ти, какви са личните ти преживявания и драми, ти да излезеш пред целия свят и да бъдеш най-добрата версия на себе си. Самата тя успява не само да съхрани себе си, но и да се запознае със себе си още по-добре.", коментира д-р Даниела Илиева, консултант по бизнес етикет.

Според д-р Илиева, съпругата на американския президент успява да представи историята си без да изпада в жертвен профил. "Тя плаща немалка цена, загърбва потенциала на своята кариера, за да бъде до съпруга си" каза тя.

"Тя цял живот се бори с предразсъдъците, със скритото или явно неприемане и успява да постигне много. Бори се още като студентка, като кандидатсва с есе, в което разказва своята история. Приемат я в Принстън, после завършва Харвард, на 25 години вече е успешен адвокат и Барак Обама постъпва при нея като стажант. Тя е силният професионалист в началото на тяхната връзка", разкри Стефанова.

"Най-големият успех тя счита факта, че има деца. Мишел не е позволила чужди хора да бъдат основното присъствие в живота на децата й", допълни Илиева.