8 филмови гафа, които не сте забелязали
Секция: ЛЮБОПИТНО
06 Ноември 2019 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
8 филмови гафа, които не сте забелязали

/КРОСС/ Много малко от филмите, които гледаме и харесваме, могат да си позволят да снимат хронологично, епизод след епизод, сцена след сцена, както е по сценарий. В повечето случаи се снимат отделни сцени, когато метеорологичните условия позволяват, актьорите са свободни и още един куп условия са налице за дадена сцена.

Така работи магията на киното, но дори и най-добрите холивудски режисьори допускат грешки в заснемането и монтажа на големите продукции. Те рядко могат да се забележат на пръв поглед, но ето някои от тях, които ние отбелязахме.

The Green Mile/ Зелената миля

Екзекуцията на един от най-обичаните холивудски герои разчувства милиони хора по цял свят, но всъщност тя не е възможна да се случи в реалния живот. Действието на филма се развива през 1935 г. в Луизиана САЩ, но електрическият стол се използва като форма на екзекуция в Щатите от 1941г.

Braveheart/ Смело сърце

Облеклата на главния герой във филма, чиято роля изпълнява Мел Гибсън, наподобяват шотландските поли килт. Проблемът тук е, че те са се появили около 18 век, а филмът пресъздава събития от края на 13 век.

Harry Potter and the Deathly Hallows/ Хари Потър и даровете на смъртта

В любимата на милиони хора по света поредица за Хари Потър се казва, че Хари има зелени очи, които е наследил от майка си. Даниъл Радклиф, който играе главната роля на Хари Потър в поредицата има зелени очи, но актрисата, която играе майка му като дете е с кафяви очи.

Източник Топновинибг