Предстоящи събития в страната за 08.11.2019 г.
Секция: Предстоящи събития
08 Ноември 2019 07:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 08.11.2019 г.


/КРОСС/ София.
От 11.00 часа държавният глава Румен Радев ще присъства на честването на празника на храм „Св. Архангел Михаил" в село Славяново.

***
София.
От 09:00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
Женева.
Премиерът Бойко Борисов ще участва в лидерската среща „Стратегически диалог за Западните Балкани".

***
София.
От 10:00 часа на ул. „Гургулят"-1, по повод на 99-годишнината от окупацията, Гражданския комитет „Западни покрайнини" организира конференция, която е под надслов „100 години от Ньойския диктат исъдбата на нашите сънародници в Западните покрайнини".

***
София.
От 11:00 часа в ГДНП ще се състои честване на Празника на полицията. Ще присъства ръководството на МВР, директори на дирекции и структури в министерството.

***
София.
От 14:30 часа в конферентната зала на Информационния център на МО, Съюзът на европейските федералисти и Европейското младежко движение съвместно с Бюрото на ЕП организират граждански форум на тема „Ще дадат ли обновените европейски институции нов импулс на европейския проект". На форума ще присъстват: Андрей Ковачев, заместник-председател на групата на ЕНП, Цветелина Пенкова, ПЕС, Искра Михайлова, заместник-председател на групата „Обнови Европа", както и Ивайло Калфин, съветник на еврокомисаря Гюнтер Йотингер и Светослав Малинов, политолог, бивш член на ЕП.

***
Варна.
От 13.00 часа в района на Военноморския музей, бул. „Приморски" № 2, ще се състои военен ритуал за полагане на венци и цветя пред кораба-музей „Дръзки" и бюст-паметника на капитан І ранг Димитър Добрев.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Музей „Възраждане и Учредително събрание" ще се проведе награждаване на
финалистите в националния ученически конкурс "140 години Търновска конституция", иницииран от Национален клуб "Родолюбие".

***
Видин.
От 10:30 часа в заседателната зала на 6 ет. в сградата на Общинската администрация ръководството на Община Видин през мандат 2015-2019 г. ще даде заключителна пресконференция.

***
Видин.
От 18.00 часа в спортна зала „Фестивална", временно изпълняващият длъжността кмет на Община Видин инж. Цветан Асенов ще бъде гост на благотворителния концерт под наслов „За Ками", в подкрепа на Камелия Цолова, ученичка в СУ „Цар Симеон Велики".

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Общината ще бъдат отворени офертите за обществена поръчка с предмет: „Доставка и монтаж на кухненско оборудване и обзавеждане на Домашен социален патронаж".

***
Русе.
От 11:00 часа в зала „Свети Георги" на Областната администрация ще се проведе обучение за
длъжностни лица по защита на личните данни в публичния сектор.

***
Смолян.
От 10:00 часа в сесийната зала, ще се състои тържественото заседание на ОбС.

***
Смолян.
От 13,00 часа в зала 247 в Общинска администрация - Смолян ще се проведе брифинг с участието на учениците, които ще участват в инициативата „Мениджър за един ден".

***
Шумен.
От 14.00 часа през зала 304 на общината председателят на Общинската избирателна комисия адв. Василина Кънчева ще връчи на Любомир Христов удостоверението на ОИК-Шумен, издадено на база на решение на комисията от 3-ти ноември, съгласно което той е избран за кмет на Община Шумен.