Йордан Лечков: Какво значение има кой е президент на БФС?
Секция: Интервюта
18 Ноември 2019 09:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Йордан Лечков: Какво значение има кой е президент на БФС?

/КРОСС/ "Борислав Михайлов продължава да бъде президент на Българския футболен съюз, а бърза работа за нов конгрес няма", обяви вицепрезидентът на федерацията Йордан Лечков след мача с Чехия. Той обжалва пред съда вписването на Михаил Касабов като президент след оставката на Михайлов и за пореден път обяви, че той може да свика конгрес.

"Какво значение има кой е президент. Все още е Боби Михайлов, да ви кажа. Нека да ви обясня, защото много се спекулира, казах ви да прегледате устава. Оставката се одобрява от конгреса. Вие само ми обяснявате какво са казали господин Кралев и господин Касабов", обяви Лечков след двубоя с Чехия.

"Управлението на БФС е легитимно. Конгрес се свиква от една трета от клубовете или първия вицепрезидент, който е Йордан Лечков", добави бившият халф. "Рано или късно ще има конгрес. Заедно с господин Кралев гледахме мача, аз винаги стоя отдясно, а не че нарочно съм седнал отделно от другите колеги."

Малко преди Лечков да напусне стадиона, с медиите говори и Михаил Касабов, който е вписан в Търговския регистър като временно изпълняващ длъжността президент.

"На 28 ноември ще има Изпълком. Този месец, да. На него ще се реши кога ще бъде следващият конгрес. Кой е президент на БФС - аз или Йордан Лечков? Попитайте го него", каза Касабов.

Спортният министър Красен Кралев също обясни, че президент е Касабов, който е избран от изпълкома на БФС, и добави, че не вижда нищо драматично в обжалването на Лечков.

"Ще изчакаме решението на съда. Най-важното е да има конгрес, да бъде избрано по демократичен път ново ръководство. Трябва да направим сериозна реформа в ДЮШ, за да се надяваме на по-добро бъдеще", каза Кралев.