Петима са посланиците на доброто в екипа на фондация За Нашите Деца тази година (Видео)
Секция: ЛЮБОПИТНО
18 Ноември 2019 12:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петима са посланиците на доброто в екипа на фондация За Нашите Деца тази година (Видео)

/КРОСС/ Представяме ви част посланиците на доброто от неуморния екип на фондация „За Нашите Деца“. Това са колегите, номинирани в конкурса на Държавна агенция за закрила на детето „Посланик на доброто“, победителите в който ще бъдат наградени на специална церемония на 21 ноември 2019г. Инициатива е част от събитията, свързани с отбелязването на тридесетгодишнината от приемането на Конвенция на ООН за правата на детето.

Ето и някои от членовете на екипа, които ежедневно променят съдбите на хората, които подкрепят и им съдействат, за да преодоляват трудностите и изпитанията, пред които се изправят.

Вяра Панайотова 

Вяра Панайотова е експерт по ранно детско развитие във фондацията. Вяра бе номинирана за изключителния професионализъм, който ежедневно демонстрира в работата си. История за подкрепата, която оказва на децата и семействата, с които работи, ви разказахме наскоро. Можете да я откриете ТУК. В работата си с Яна и Тодор, Вяра оказа важна емоционална подкрепа, както и насоки относно как те да подобрят родителските си умения и начинът, по който отговарят на нуждите на своите деца. 

Катерина Ковачева 

Катерина Ковачева е старши психолог във фондация „За Нашите Деца“. Тя има богат опит както с комплексни случаи, така и в сферата на осиновяването и работата с осиновителни семейства. Номинирана е за „Посланик на доброто“ за ключовата роля, която подкрепата й оказва върху децата и семействата, които подкрепяме, в преодоляването на изпитанията и трудностите, които животът им поднася. История от работата на Катя можете да откриете ТУК

Маргарита Чернева

Маргарита Чернева е социален работник в Център за обществена подкрепа „За деца и родители“ в град Пловдив. Маргарита е номинирана за награда заради изключителната подкрепа, която оказва на родителите, с които работи. Изграждайки отношения на доверие, тя има голям принос за напредъка и подобряването на родителските умения, на хората, които търсят нейното съдействие.

Петя Яначкова 

Петя Яначкова е семеен консултант и старши експерт в Център за обществена подкрепа „Света София“. Богатият професионален опит, който Петя притежава увенчават случаите, по които работи с успехи. Петя е номинирана за „Посланик на доброто“ за работата си в подкрепа на баща, който се бори да върне детето си, от което е разделен. След дълги месеци на работа, Петя помага за отстраняването на съдебната грешка, която е довела до проблема, и историята завършва щастливо.

Рая Цветанова

Рая Цветанова е старши специалист „Ранна Интервенция“ и е открила призванието си в това да подкрепя най- малките деца, с които работим. Рая е номинирана за заслугите си за забележителния напредък, който децата, които подкрепя бележат по време на работата си с нея. Пример за история от работата на Рая можете да откриете ТУК.  

Пожелаваме на Посланиците на доброто от фондация „За Нашите Деца“ още много успехи в професионалния им път!

Церемонията ще се проведе на 21 ноември от 19:00ч. в Зала 1 на Национален дворец на културата и ще завърши с вграждане на „Капсула на доброто“, съдържаща послания за бъдещите поколения, която ще бъде отворена отново през 2030г. 

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=KJ9VoBffly8&feature=emb_logo