Григор Димитров завърши сезона на 20-о място в света, скок за Виктория Томова
Секция: СПОРТ
18 Ноември 2019 14:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров завърши сезона на 20-о място в света, скок за Виктория Томова

/КРОСС/ В публикуваната днес световна ранглиста на тенисистите Григор Димитров запазва 20-ото си място, на което ще посрещне и 2020 година. За пети път в кариерата си и четвърти пореден 28-годишният хасковлия завършва сезона в топ 20 на АТР.

Втора ракета на България за първи път е Александър Лазаров. 22-годишният национал за Купа „Дейвис“ и ATP Cup е №503 и изпревари Димитър Кузманов, който загуби 98 места и е на 515-ата позиция. Следващата седмица към актива на пловдивчанина ще се добавят точките от спечелената вчера титла в Анталия и той ще измести Лазаров.

Другите участници в отбора на България за АТР Cup Александър Донски е №589, а Адриан Андреев е №682.

На върха Рафаел Надал ще посрещне Нова година като водач в ранглистата. Втори и трети са Новак Джокович и Роджър Федерер. Финалистът от заключителния турнир на най-добрите Доминик Тийм измести Даниил Медведев и е на четвъртото място. Шампионът в Лондон Стефанос Циципас запази шестата си позиция.

При дамите полуфиналистката от Тайван Виктория Томова прескочи 15 места в класацията на WTA и вече е на 145-ото място. Изабелла Шиникова е 163-а, а Елица Костова е №200.

Ашли Барти е първа в ранглистата, следвана от Каролина Плишкова и Наоми Осака.