Гербаджии се оплакват от дерибеи в партията си
Секция: ПОЛИТИКА
19 Ноември 2019 13:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гербаджии се оплакват от дерибеи в партията си

/КРОСС/ Двама членове на видинската организация на ГЕРБ се оплакаха, че са станали обект на посегателство от влиятелни местни съпартийци, като преди това многократно са били заплашвани.

Неуспялата кандидатка за общински съветник във Видин Янита Каменова съобщи, че в петък срещу събота вечер е било простреляно предното стъкло на неин фирмен автобус, с който превозва работници. Тя е убедена, че атаката идва от партията, а не от външополитически опонент.

"Имам доста пиперлив език и на много хора това им пречи, не им е изгодно. Получавала съм доста предупреждения, съвети с усмивка да съм по-обрана в изказа си", обясни Каменова.

В четвъртък посред бял ден са срязани четирите гуми на автомобила на новия председател на Общинския съвет в Ново село Иво Вергилов.

Посегателството е извършено сутринта пред сградата на Общинската администрация. И Вергилов е категоричен, че разправата с него идва от влиятелни съпартийци, след като преди това е бил предупреждаван и заплашван от хора в ГЕРБ, общината и на работното му място.

Каменова и Вергилов искат среща с Бойко Борисов, за да го информират за случващото се във видинската организация на ГЕРБ.

Преди година от вътрешнопартиен натиск се оплака и тогавашният общински съветник от гражданската квота на ГЕРБ в Ловеч Виктор Стойчев.

В интервю за ДУМА той обясни, че не е съгласен с корупционната управленска политика на партията в областта.

Стойчев също съобщи за посегателства срещу семейни автомобили, имало е заплахи и натиск срещу съпругата и детето му. Стойчев бе дългогодишен директор на НАП в Ловеч, но през август бе уволнен дисциплинарно.