Цветелина Пенкова направи оценка за изборите
Секция: ПОЛИТИКА
19 Ноември 2019 13:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветелина Пенкова направи оценка за изборите

/КРОСС/ „Обстановката, в която се развиха изборите беше изключително тежка. Срещу нашите кандидати беше изправен целият държавен апарат. Гражданите се страхуваха да упражнят правото си на глас, притеснени за работните си места и семействата си.“, смята най-младият евродепутат от БСП Цветелина Пенкова, която даде своята оценка за резултатите от местните избори след заседанието на НС на социалистическата партия. 

В малките населени места е изключително трудно да опазиш тайната на своя вот, отбеляза тя.

 "БСП е семейство, в което всеки има право да изказва своето мнение. БСП е доказала, че е най-демократично функциониращата политическа формация в страната. Всеки член на партията има право на лично мнение и позиция. Приемствеността е отличителният белег на партията и младите хора като мен биват бързо и ефективно приобщавани", коментира Цветелина Пенкова, която отбеляза, че дискусията в БСП винаги ще бъде жива.

Евродепутатът разказа за срещата с главния преговарящ от страна на ЕС за Брекзит Мишел Барние. 

"При Брекзит ситуацията със студентите ще е много сложна. В момента таксите за студенти от ЕС са многo по-ниски, а след Брекзит ще станат недостъпни за голяма част от младите хора. В момента имаме възможност да ползваме нисколихвени заеми, което също няма да бъде възможно след Брекзит. Мишел Барние ясно заяви, че на него трябва да се гледа като на бракоразводен адвокат, но не може да очакваме да спре Брекзит", обясни Пенкова.

 Евродепутатът от БСП добави, че една от основните точки, за която се борят в групата на Европейските социалисти и демократи, е да бъдат защитени правата на всички граждани от ЕС на Острова и да не се отнема правото им на работа.Тя посочи още, че няма да пести сили за решаване на проблема с двойните стандарти при храните до пълното му разрешаване. Позициите на много от държавите се обединяват около това, че трябва да бъдат взети радикални мерки, стана ясно от думите ѝ.