Всички са във възторг от 250 лева пенсия, радва се Борисов
Секция: ПОЛИТИКА
19 Ноември 2019 19:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Всички са във възторг от 250 лева пенсия, радва се Борисов

/КРОСС/ С решението си за минимална пенсия от 250 лева правителството изпълнило дългогодишна мечта на синдикатите и ги хвърлило във възторг. Това е тезата на премиера Бойко Борисов, който коментира с откровено заводолство водената от кабинета социална политика.

"Синдикатите са във възторг, защото минималната пенсия става 250 лв. Отколешна мечта!", обясни премиерът, докато инспектираше строежа на поредната остечка от АМ "Хемус".

"Това решение, което взехме, да подпомогнем децата за таксите за детски градини и фонд от 70 млн. лв. за строеж на детски градини... Всички са във възторг! Мисля, че това е прекрасно, което сме направили", продължи да изрежда Борисов, докато отклоняваше въпросите на репортерите за готвените протести от страна на синдикатите заради идеята за орязване на болничните.

Преди това премиерът обяви еднолично, че отменя решението. Защото покрай "тарикатите" щели да бъдат ощетени и коректните работници.

Премиерът заяви, че единствените протести, които го притесняват, са тези на хотелиерите в Гърция, "защото толкова много българи, болни, отиват на почивка в петъка преди празници или не се връщат, и се опасявам в Северна Гърция да не се вдигне масов протест на хотелиери".