5 лв. от закупена жива елхичка отиват в помощ на двойки с репродуктивни проблеми
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Декември 2019 12:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
5 лв. от закупена жива елхичка отиват в помощ на двойки с репродуктивни проблеми Стартира кампанията “Посади надежда“

/КРОСС/ 38 ще бъдат пунктовете за продажба на живи елхички в цялата страна като част от благотворителната кампания „Посади надежда“, каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Днес бе даден старт на благотворителната кампания за закупуване на живи елхи под надслов „Посади надежда“. Това е третата кампания за закупуване на живи елхички, като през 2015 г. в името на каузата са били закупени елхи от 1 200 граждани, а през 2016 г. – от 3 000.

Кампанията бе открита от земеделският министър Десислава Танева и българският еврокомисар Мария Габриел, според която кампанията дава силен сигнал в Европа за опазване на околната среда у нас.

Земеделският министър съобщи, че със закупените живи елхички ще бъде направен нов парк, чието място тепърва ще се уточнява. Средствата от продажбата на елхички ще бъдат дарени в помощ на семейства с репродуктивни проблеми.

145 000 двойки са с репродуктивни проблеми, съобщи на брифинга Радина Велчева, която е основател на Фондация „Искам бебе“. Тя благодари на държавата за подкрепата, която оказва в момента на семейства, които искат бебе. Хората с репродуктивни проблеми получават 20 милиона лева като помощ в битката им за дете.