Предстоящи събития в страната за 10 декември
Секция: Предстоящи събития
10 Декември 2019 07:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 10 декември

/КРОСС/ *** София

От 9.30 часа в „София Хотел Балкан“, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва в конференция на тема "Перспективи и предизвикателства пред педагогическото образование през 21 век“.

От 09.30 ч в зала 6 на НДК, заместник-министър Карина Ангелиева ще участва в международна конференция на тема „Научноизследователски инфраструктури на бъдещето – синергия, устойчивост, интелигентен растеж и социално въздействие“.

От 09.30 часа – 2 състав на Софийски градски съд ще гледа дело НОХД № 2746/2019 г. срещу Мария и Свилен Велеви (чл. 116 НК)

От 09.30 часа в зала 6 на НДК, ще се проведат Годишните награди Global Tech Summit Technology Awards.

От 10.00 часа в зала „Сердика“, София хотел „Балкан“, ще се проведе международна конференция: „Публично-частно партньорство в сферата на Киберсигурността: инвестиционни политики“.

От 10.00 часа от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева ще открие Ден на отворените врати при омбудсмана.

От 10.30 часа в Зала 2 на ул. „Акад. Георги Бончев“ бл. 25А, президентът Румен Радев ще се запознае с научните резултати, проектите и научната инфраструктура на Института по информационни и комуникационни технологии на Българска академия на науките.

От 11.00 часа в библиотеката на „Дондуков 2“ вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Великобритания Ема Хопкинс ще представят пред медиите инициативата „Посланик за един ден“.

От 11.00 часа в зала „Запад“ на Народното събрание, ще се проведе среща-разговор на тема: "Пътна карта на детското щастие".

От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Асоциацията на дружествата за здравно застраховане /АДЗЗ/ ще проведе пресконференция на тема: „Здравеопазване и пазар – резултати“.

От 11.00 часа в зала "История на книгата", I-ви етаж на НБКМ, ще се проведе пресконференция, посветена на постиженията на Националната библиотека през 2019 и 141 й рожден ден ще вземат директорът на НБКМ доц. д-р Красимира Александрова, тримата заместник-директори и членовете на Обществения съвет акад. Антон Дончев, Кирил Вълчев "Дарик" радио, адвокат Красимир Недев, емблематичният глас на БНР Божана Димитрова и др.

От 11.30 часа – 24 състав на Софийски градски съд ще гледа дело НОХД № 4328/2019 г. срещу Викторио Александров (чл. 116), обвинен за убийството на жена си и детето си.

От 12.00 часа в литературен клуб „Перото“, НДК, ще се проведе дванадесетата церемония по връчване на годишните правозащитни награди на Българския хелзинкски комитет „Човек на годината”.

От 12.00 часа, в централния офис на КРИБ, ще се проведе пресконференция във връзка със стартиралия на 1-ви октомври 2019 г. проект на „Конфедерация на работодателите и индустриалците в България - КРИБ гласът на българския бизнес“ с наименование: „Разработване на нов модел за управлението на човешките ресурси с цел развитие на устойчив социален капитал“.

От 13.00 часа Националният дворец на децата отваря врати за изложба на детски творби „Аз и Детското полицейско управление“.

От 13.30 часа в Дома на Европа, ул. "Георги С. Раковски" № 124, ще се проведе кръгла маса на тема: "European Green Deal и новите климатични политики - присъда или нова надежда за българската индустрия и енергетика?".

От 14.00 часа в Националния археологически институт с музей при БАН президентът Румен Радев ще участва в 9-тата Годишна среща на българските олимпийски отбори по природни науки и ще ги поздрави за постиженията им през изминалия състезателен сезон.

От 14.00 часа в Агенция „Пътна инфраструктура“ се отварят офертите в тръжната процедура за изработването на технически проект и подробен устройствен план за околовръстен път на гр. Пловдив.

От 15.00 часа в конферентната зала „Европа II“ на“ Рамада“ Хотел-София, ще бъде представена на иновативната система за рехабилитация във виртуална реалност –Neuroforma.

*** Благоевград

От 10.30 часа в конферентната зала на Областна администрация ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия.

От 12.00 часа ще се проведе пресконференция на кмета на града.

*** Бургас

От 12.10 часа в зала № 2 на Апелативен съд – Бургас съдия Вълкова ще даде традиционния за края на годината брифинг по актуални за правосъдието теми.

От 12.30 часа в Апелативен съд – Бургас административният ръководител на съдия Деница Вълкова ще открие изложбата „Информирани срещу „ало“ – измамите“, по повод Международния ден за правата на човека.

*** Видин

От 11.30 часа в пространството около катедралния храм „Св.Димитър“, заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще присъства на откриването на „Алея на елхите“ във Видин. Инициативата е на Регионалното управление на образованието и се реализира със съдействието на Община Видин.

*** Варна

От 10.00 часа омбудсманът Диана Ковачева и ректорът на Икономически университет – Варна проф. д-р Евгени Станимиров ще подпишат споразумение за сътрудничество, а от 11.00 часа доц. д-р Ковачева ще изнесе публична лекция на тема „Ролята на омбудсмана за защита на основните права“.

От 10.30 часа в Община Варна ще се проведе пресконференция по проект „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“.

От 11.30 часа в Арт-салон на радио „Варна“ ще се проведе пресконференция на „Демократична България” – Варна на тема: „ Новият управленски мандат във Варна? Реалности и „схеми”.

От 12.30 ч. омбудсманът Диана Ковачева ще проведе изнесена приемна за граждани в Областната управа.

*** Кюстендил

От 14.00 часа в залата на Общината, ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет.

*** Плевен

От 11.00 ч. на пл. „Възраждане“ ще се проведе тържествен ритуал по повод 10 декември – Ден на освобождението на Плевен от турско робство и на признателността на гражданите към загиналите за неговото освобождение.

*** Пловдив

В 9.00 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Димчо Темелков – бивш началник на полицията в Асеновград, обвинен, че не е изпълнил служебните си задължения и е превишил властта и правата си – като деянията е извършил с цел да набави за себе си облага – повишаване на оценката му като ръководител на РУ „Полиция“ – гр. Асеновград при ОДМВР – Пловдив, кариерно израстване и получаване на поощрения и награди.

В 09.15 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Димитър Ш. и Ангел М., обвинени в притежание с цел разпространение на високорискови наркотични вещества.

В 09.30 часа в Общината кметът Здравко Димитров ще проведе среща с представители на ръководствата на ХГ "Св. Св. Кирил и Методий" и ОУ "Княз Александър I" относно проекта за изграждане на паркинг в непосредствена близост до сградата на училището, на мястото на бившия ТЕЛК. След срещата в 10,00 часа в заседателната залата по темата ще бъде дадена пресконференция.

В 11.00 часа в зала "Париж" на Гранд хотел Пловдив ще се проведе пресконференцията с участие на кмета Здравко Димитров, Кубрат Пулев и Тервел Пулев по повод боксовата гала, която ще се състои на 14-ти декември в зала "Колодрума".

В 11.00 часа в голяма конферентна зала на ДК "Борис Христов" ще се проведе заключителна среща за отчитане на Програма Монтесори с участието на заместник-кмета Стефан Стоянов. От 12.00 часа ще бъде връчването на наградите и грамотите на успешно завършилите последния курс "Монтесори".