Българин в Белия дом: Какво остава скрито от обективите?
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Декември 2019 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българин в Белия дом: Какво остава скрито от обективите?

/КРОСС/ Българин превеждаше на Доналд Тръмп при срещата с Бойко Борисов в Белия дом. Йонко Мермерски работи с Държавния департамент от началото на 90-те години. От 30 години се занимава с превод.

В студиото на "Тази сутрин" по bTV той направи специален подарък на водещия Антон Хекимян - шапка, която му е подарък от Белия дом.

"Имаше моментална химия между двамата лидери, харесаха се веднага. Мисля, че срещата беше много успешна", на мнение е Мермерски.

"Стана дума за визите, които много вълнуват гражданите. Това е хубав момент да се натисне в тази посока, защото Тръмп каза пред камера, че ще разгледа въпроса. А когато даде дума, той я изпълнява. Доналд Тръмп прави това, което обещава", каза още Йонко Мермерски.

Той призна, че го харесва като президент, именно защото изпълнява обещанията си. Мермерски е убеден, че Тръмп отново ще спечели президентските избори в САЩ догодина, защото е намалил безработицата до 3,6% и е създал 7 млн. нови работни места в страната.

"Демократите постоянно правят гаф след гаф. Те започват да се самоизяждат. Няма кой да застане срещу Доналд Тръмп", смята той.

Друго любопитно за Йонко Мермерски е, че е бил професор по химия в университета в Джорджтаун. Друга негова страст е екологията. Той е създател на най-ефективните добавка за дизелово гориво, която намалява 3/4 пъти вредните газове в атмосферата.

"Най-големите врагове на околната среда са екоактивистите, екопартиите и екопротестите, защото се отнема вниманието и ресурсите от това наистина да се решат проблеми и те се прахосват в това просто да се вика, да се правят кръгли и маси, на които да се прахосват пари", на мнение е Мермерски.