Предстоящи събития на 11 декември
Секция: Предстоящи събития
11 Декември 2019 07:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 11 декември

/КРОСС/ София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 9.30 в конгресен център Глобус (сградата на КНСБ), ще се проведе здравен форум „Въздух".

***
София.
От 10.00 часа в централата на БЛС - Център по хигиена (Бул. "Акад. Иван Гешов" 15) - председателят на БЛС д-р Иван Маджаров ще даде брифинг по случая с починалото 3-годишно дете и заключенията от окончателния доклад на Изпълнителна агенция „Медицински надзор" /ИАМН/.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Музейна" на Българския Червен кръст на пресконференция във връзка с началото на зимния сезон.


***
София.
От 11.00 часа в литературен клуб „Перото", ще се проведе коледен брънч.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Асоциацията на българските медицински сестри на тема. „За честта на професията...и един истински синдикат стига!".

***
София.
От 12.00 часа в централата на ПП АБВ на улица „Врабча" 23 ще се проведе пресконференция на партията.

***
София.
От 12.10 часа в 25 СУ „Д-р Петър Берон" заместник-министрите на науката и образованието и на културата Таня Михайлова и Амелия Гешева ще се включат в организираната от МОН Национална седмица на четенето.

***
София.
От 13.30 часа в зала „EFE" на хотел „Маринела", Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) организира Встъпителен форум за новоизбраните кметове и председатели на общински съвети с участието на представители на централната законодателна и изпълнителна власт.

***
София.
От 14.00 часа в Автобусно поделение "Земляне" на "Столичен автотранспорт" ЕАД ще се представи демонстрационен проект за иновативна информационна система за пътниците на един от новите автобуси на дружеството.

***
София.
От 14.00 часа ще се проведе заседание на Комисия по икономическа политика и туризъм

***
София.
От 14.30 часа ще се проведе заседание на Комисия по външна политика

***
София.
От 14.30 часа ще се проведе заседание на Комисия по отбрана

***
София.
От 14.30 часа ще се проведе заседание на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред

***
София.
От 14.30 часа ще се проведе заседание на Комисия по земеделието и храните

***
София.
От 15.30 часа ще се проведе заседание на Комисия по политиките за българите в чужбина

***
София.
От 18.00 часа в парк „Възраждане" ще се проведе детски празник за посрещане на Дядо Коледа.

***
София.
От 18.30 часа в залата на Гьоте-институт германският бандонеонист Михаел Долак ще сподели с публиката своята любов към бандонеона и ще разкаже историята му чрез едно увлекателно музикално пътешествие от Рудните планини в Германия до бреговете на Рио де ла Плата в Латинска Америка.

***
София.
От 18.30 часа в галерия „Сердика" представя 14 български карикатуристи, които показват своето намигане към столичната публика за предстоящите зимни празници, веселите ситуации около тях и радостта на малки и големи от новогодишните изненади.

***
София.
В 19.05 часа от Терминал 2 на летище „София" ще замине втората група участници в 28-ата Национална антарктическа експедиция.

***
Благоевград.
От 17.00 часа в зала 509 на Общината ще се проведе извънредно заседание на Общинска избирателна комисия - Благоевград по жалба с искане за прекратяване правомощията на кмета.

***
Бургас
От 10.00 до 17.30 часа на ул. "Апостол Карамитев" 12 ще има ден на отворените врати към Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания към Сдружение "Социален център Бургас".

***
Бургас.
От 16.00 до 19.30 часа в Експозиционен център „Флора" ще се проведе първият ежегоден форум за доброволчество „Заедно творим добро".

***
Варна.
От 10.00 часа, омбудсмана доц. Диана Ковачева и ректорът на Икономически университет - Варна проф. д-р Евгени Станимиров ще подпишат споразумение за сътрудничество.
От 11.00 часа в зала 128 на ИУ - Варна омбудсмана на Република България доц. Диана Ковачева ще изнесе пред студентите публична лекция на тема „Ролята на омбудсмана за защита на основните права".

***
Варна.
От 12.30 часа в Областната управа - заседателна зала, ет. 1 (ул. „Преслав" 26), омбудсманът Диана Ковачева организира изнесена приемна.

***
Варна.
От 18.00 часа в Артсалон Радио Варна ще се състои премиера на новата книга на Райна Стефанова "Лунни приказки" за земляни.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Ректората и в Корпус 5 на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" ще се проведе Благотворителен коледен базар в подкрепа на деца и младежи, лишени от родителски грижи.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита представителна изложба „Багри от долината" на Художествена галерия - Казанлък.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Читалище „Надежда" 1869 ще се състои Коледен концерт „Надежда и приятели".

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в Клуб 7 ще бъде представена новата поетична книга на Райна Недялкова - „Целувка на сълза".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа Стадион „Ивайло" ще започнат масовите тренировки на стадиона.

***
Видин.
От 10.00 часа заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще посети ДГ "Желязко Попниколов", където ще прочете приказка на децата от трета и четвърта група.

***
Габрово.
От 18.00 часа на сцената на Габровския театър, ще се състои премиера на детското представление „Приказливко в страната на думите" на авторката и режисьор Валерия Минева.
***
Горна Оряховица.
В Детска градина „Ален Мак" Горна Оряховица ще се състои Коледно шоу на МТ „Алтернатива" при НЧ „Напредък 1869" Горна Оряховица с худ. ръководител Симеон Христов.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в ХГ „Недялко Каранешев"-Горна Оряховица ще се проведе Коледен концерт на възпитаници от клас „Китара" при НЧ „Напредък - 1869".

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в Салона на НЧ „Напредък 1869" ще се проведе представление на МТ „Алтернатива" при НЧ „Напредък 1869" Горна Оряховица - „Скакалци" по Ст. Л. Костов, режисьор Симеон Христов.

***
Горна Оряховица./ с. Драганово
От 11.00 часа в НЧ „Съединение - 1888" ще бъде открита битова изложба „Бъдни вечер".

***
Гоце Делчев.
От 17.30 часа в НЧ „Просвета - 1865" ще се проведе представяне на романа „Часовниковата кула" - първият от поредицата „Продухване на комините" на психотерапевта Силвия Димитрова.


***
Добрич.
От 18.00 часа в Концертна зала „Добрич", ще се проведе концерт на хор „Добруджански звуци", посветен Световния ден на хоровото изкуство.

***
Гюргево.
От 10.00 часа в заседателната зала на Окръжния съвет, ще се проведе редовно заседание на Съвместната българо-румънска земеделска работна група.

***
Петрич.
От 14.30 часа в сградата на Общината ще се проведе изнесено заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание. Ще бъдат посетени ГКПП „Кулата" и ГКПП „Златарево".

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Илия Д. , обвинен в притежание с цел разпространение на високорискови наркотични вещества /хероин, марихуана, метамфетамини/ в особено големи размери.

***
Пловдив.
В 13.30 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото Сергей П., Йоана С. и Ивайло А., обвинени в притежание с цел разпространение на високорискови наркотични вещества.

***
Пловдив.
В 18.00 часа в сводестата зала на Балабановата къща ще се състои откриването на самостоятелна изложба на Тони Пранджева със заглавие „Цветни настроения".


***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция

***
Поморие.
От 18.00 часа в Градска художествена галерия "Дечко Стоев", ще бъде представена юбилейна изложба на Георги Динев.


***
Русе.
От 10.00 часа, в отделението по онкохирургия към Комплексния онкологичен център, ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представен годишния отчет на лечебното заведение, както и какви цели си поставяме за 2020 година.

***
Свищов.
От 9 до 20 декември във фоайето на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" , гр. Свищов се провежда Коледен благотворителен базар.