Служителят на НСО, който блъсна дете в четвъртък вечерта е в шок
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Декември 2019 11:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Служителят на НСО, който блъсна дете в четвъртък вечерта е в шок

/КРОСС/ Служителят на НСО, който блъсна дете в четвъртък вечерта е в шок. Това каза в интервю за предаването „Тази събота" по БТВ говорителят на НСО Веселин Нинов. „Не е етично да споделям детайли от личния му свят. Но, уверявам ви, той доста тежко приема случая", подчерта Нинов и отбеляза, че този служител има готовност да поеме вина за случая, ако такава бъде установена и се чувства отговорен.

Относно упрека на премиера Борисов, че обществеността не е била информирана навреме за случая, Нинов каза: „Министър-председателят е едно от охраняемите лица по нашия закон. Не би било етично по никакъв начин да коментирам, като служител на НСО, да вземам от отношение по позиция на охраняемо лице. Чисто принципно и фактологично, предполагам вие знаете, към всеки един момент ние сме предоставили информацията, която сме могли и с която сме разполагали, смея да твърдя, навреме".

Нинов не посочи с точност колко точно служители работят в момента в НСО, като каза, че информацията е поверителна, но спомена, че те са под наличния щат. Той потвърди, че бюджетът на институцията от 40 млн. е публичен. По отношение на предложенията за поставяне на камери в автомобилите за видеонаблюдение той заяви: „Неофициално такава идея беше коментирана, след встъпването в длъжност на бригаден генерал Красимир Станчев и такава идея е в процес на обмисляне". „Тя, разбира се, трябва да бъде и ресурсно осигурена, и технологично. Но идеята заслужава сериозно внимание", каза още Веселин Нинов.