Британски треньор предупреди Джошуа: Внимавай с Кубрат Пулев
Секция: СПОРТ
14 Декември 2019 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Британски треньор предупреди Джошуа: Внимавай с Кубрат Пулев

/КРОСС/ Едно от сериозните имена в британския бокс - Питър Фюри, предупреди Антъни Джошуа да не подценява опасността Кубрат Пулев. Треньорът, който е чичо на Тайсън Фюри и води подготовките не само на него, но и братовчед му Хюи, направи коментар пред Sky Sports по темата.

"Пулев е силен, не бива да се гледа на него отвисоко - каза Питър Фюри. - Той много добър боксьор. Научил е много през годините, опитът му е сериозен. След загубата от Кличко в мача за титлата, той узря много.

Защитава се отлично, има много добри къси удари, без да е нокаутьор. Няма да е лесно да бъде свален. Търпелив е, издръжлив е, не бърза за никъде и може да използва цялата продължителност на рундовете.

Ще бъде отличен мач за гледане и Антъни трябва да е готов за сериозна битка. Може да се случи всичко, ако Джошуа и Пулев застанат между въжетата.

Непредвидим мач. Ей Джей вероятно ще е спокоен след победата над Руис, което означава, че ще е още по-добър."

Питър Фюри познава отлично българския боксьор, след като Хюи имаше мач срещу него в София миналата година.

Днес или утре се чака окончателното решение от преговорите между ръководителите на версиите IBF и WBO за това кой ще е следващият съперник на Джошуа за титлата.

Пулев има конкурент в лицето на Олександър Усик, но е считан за фаворит да спечели правото да излезе срещу шампиона първи.