Откриват ски сезона на Витоша
Секция: Туризъм
09 Януари 2020 14:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриват ски сезона на Витоша

/КРОСС/ Тази вечер в 18:30 часа започва ски сезона на Витоша. Любителите на зимните спортове ще могат да се насладят на пистата "Витошко лале 1", но с промяна в цената на картите - те ще бъдат по-скъпи от миналогодишните.

От "Ски Витоша" отбелязват, че за поредна година пистите и трасетата са отлично обработени и въпреки че цените са по-високи, все пак те са достъпни за всички и са с включена планинска застраховка.

От този сезон ще се предлагат полудневни и еднодневни семейни карти за каране на ски, както и карта за деца до 12-годишна възраст на символична цена. За туристите ще има и семеен билет за двете посоки за кабинков лифт "Симеоново - Алеко".

Ски картата за нощно каране е 29 лв. За ден е 40 лв., а за ученици и пенсионери - 32 лв., за деца до 12 години - 25 лв. Семейните карти за родител с дете до 7 години са 43 лв., а с две до 7 години - 46 лв. Двама родители с дете до 7 години - 83 лв., а с две - 86 лв. Има и за 2, 3, 4, 5 и 6 дни, която достига до 186 лв. полудневната карта до 12.30 ч. е 29 лв. Същата е цената и след 12.30 ч., посочват от "Ски Витоша".

Повече от 10 години любителите на зимните спортове се оплакват от остарелите съоръжения на Витоша, но въпреки това Столична община полага усилия за решаването на този проблем - да се осигури достъп на столичани и гости до планината. От "Московска"33 са осигурени градски автобуси, в които може да се качва ски оборудване, велосипеди, бордове, шейни и др.