Предстоящи събития в страната за 14 януари
Секция: Предстоящи събития
14 Януари 2020 07:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 14 януари

/КРОСС/ *** София

От 09.00 часа в сградата на Министерски съвет ще се състои Коалиционен съвет.

От 09:30 часа, в Българска фондова борса на ул. „Три уши“ 6, ет. 5, ще се проведе връчване на годишните награди на БФБ.

От 09.30 часа в Софийски градски съд, 2 състав, НОХД № 2238/2019 г. срещу чешкия гражданин Никола Молчан (чл. 115 НК).

От 11.30 часа в Пресклуб България ще се проведе пресконференция на Националната асоциация на бойните спортове в България.

От 13.00 часа в Унгарския културен институт ще се проведе Василица.

От 13.00 часа след отчетно-изборна конференция на ПП АБВ в централата на партията на ул. „Врабча“ № 23 ще се проведе пресконференция с участието на председателя на партията Румен Петков и Георги Кючуков – член на ИБ на АБВ.

От 13:00 часа на ", ул. "Христо Стефчов" № 2, Столична община организира официална церемония „Първа копка“, с която ще се даде началото на строително-монтажните работи на обект „Осигуряване на инфраструктура за създаване на 5 нови социални услуги в общността“.

От 14.00 часа в Дома на Европа на ул. „Георги Раковски“ № 124 вицепремиерът Екатерина Захариева ще участва в дискусия, посветена на Хърватското председателство на Съвета на ЕС.

От 18:00 часа в галерия „Академия“, ул. „Шипка“-1, ще се проведе изложба на Ивана Енева „Глината – вълнуваща материя“.

От 18.30 часа в Литературен клуб „Перото“, НДК вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на представянето на книгата „Втората България“ на журналиста Милена Димитрова.

*** Белово

В 17.45 часа пред сградата на Община Белово ще бъде посрещнат президентът Румен Радев. От 18.00 часа на площад „Освобождение“ Румен Радев ще приеме почетния строй на 68-а бригада „Специални сили“. В 18.15 часа президентът ще произнесе слово.

*** Благоевград

От 14.00 часа в зала № 2 на Административния съд, ще се проведе първо заседание по делото за оспорените пълномощия на кмета на Общината.

*** Варна

От 07.30 часа пред Съдебната палата във Варна окръжният прокурор на Окръжната прокуратура във Варна Красимир Конов ще даде повече информация по случая с палежа във варненския квартал „Владиславово“, при който загинаха двама души и бяха нанесени значителни материални щети.

От 12.00 часа в Стаята на общинския съветник в сградата на Община Варна ще се проведе пресконференция на групата на Възраждане в Общинския съвет на тема: • Управлява ли добре ВиК водните ресурси? На пресконференцията ще присъстват: Костадин Костадинов, Георги Георгиев Веселин Куванджиев - бивш зам. директор на ВиК Девня и ВиК експерт и други ВиК експерти и служители на ВиК.

От 19.00 часа във Фестивален и конгресен център – Варна ще бъде представена новата суперпродукция на режисьора акад. Людмил Стайков, дигитална версия по знаменитатата трилогия „Хан Аспарух“. Филмът се показва неслучайно за първи път именно във Варна, след двете закрити прожекции в Дома на киното и БАН в София.

*** Велико Търново

От 15.30 часа в къща музей „Алеко Константинов“ ще се състои представяне книгата на Михаил Вешим „Германският пациент“.

От 17.00 часа в ХГ „Николай Павлович“ ще се проведе откриване на изложбата „Златните страници на българската илюстрация. Бешков и учениците му“.

*** Добрич

От 10.30 часа в сградата на Окръжната прокуратура в стая 608 ще бъде даден брифинг по повод досъдебното производство по случая със сексуалното насилие над три малолетни деца.

*** Ловеч

От 17.30 часа в камерната зала на ЛН „Наука 1870 г.“, ще бъдат връчени наградите „Спортист на годината“ и „Треньор на годината“.

*** Пловдив

В 12.30 часа в зала "Хоризонт" на Университета по хранителни технологии ще се състои пресконференция на новия ректор проф. Пламен Моллов.

*** Разград

От 14.00 в сградата на ОДМВР ще се проведе брифинг.

*** Шумен

От 09.30 часа в Окръжен съд- Шумен е насрочено заседание по делото „Хитрино".

От 10.00 часа в зала 203 на общината ще бъде даден брифинг относно строителството на завода за преработка на отпадъци.

От 13.30 часа, в зала 363 на общината ще се проведе обществено обсъждане на Бюджет 2020 на община Шумен.

От 17.30 часа в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” гостува Николай Илчевски с представяне на сборника си с разкази „Записки от селската кръчма”.