НСИ организира пробно преброяване
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Януари 2020 14:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НСИ организира пробно преброяване

/КРОСС/ Пробно преброяване преди плануваното за януари 2021 година национално преброяване на населението и жилищния фонд в България  организира НСИ.

Пилотното изследване ще  обхване Студенски град в София, Велинград и части от община Разград.

В кметството в Разград вече подготвят  процеса по преброяването. Предвидено е  регистрирането на хора и жилищни сгради да стане електронно и чрез преброители.

Онлайн процесът ще стартира на 20 март тази година и ще приключи на 26 март, а преброителите ще обхождат домовете от 27 март до 2 април. 61 преброители ще работят в община Разград, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

12 от тях ще бъдат ангажирани с преброяването в село Ясеновец, което е включено в репрезентативната извадка. Освен в близкото до града село, преброяване ще има в централната част на областния град, в 3 вилни и 1 промишлена зона на Разград.

От НСИ уточниха, че населените места в община Разград по статистически показатели. В областния град при предишното преброяване през 2011 година електронно са дали сведения  52% от жителите на общината, при средно за страната 40–42 %, докато в село Ясеновец 90% от преброените са попълвали анкетните карти на хартия.