Петков: Изключително тревожно е да се приема от българската страна 10-годишна пътна карта зад гърба на обществото
Секция: ПОЛИТИКА
14 Януари 2020 15:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петков: Изключително тревожно е да се приема от българската страна 10-годишна пътна карта зад гърба на обществото

/КРОСС/ Председателят на ПП АБВ Румен Петков изрази тревога пред медиите по повод приетата от българската страна 10-годишна пътна карта за сътрудничество в областта на отбраната зад гърба на обществото и на Народното събрание.

„Ние сме много обезпокоени от факта, че научаваме от заместник-държавния секретар на САЩ, а не от българските институции, за поети отговорности и ангажименти от българска страна, свързани с нашата национална сигурност. Договорихме 10-годишна пътна карта за сътрудничество в отбраната, която ще помогне за модернизация на отбранителните способности на България. Това става зад гърба на българските институции и граждани."

Петков посочи, че липсва яснота за това какви ангажименти е поела нашата държава чрез правителството, колко ще ни струват тези ангажименти, не знаем какво ще платим, не знаем какво ще придобием, нито какъв тип съоръжения предвижда тази 10- годишна пътна карта.

Той припомни позицията на ПП АБВ - че е недопустимо на територията на страната да се изграждат каквито и да се съоръжения, а пък когато се приема от българската страна 10-годишна пътна карта зад гърба на обществото и на Народното събрание, това е изключително тревожно.