Учени: Вирусът от Китай не е създаден изкуствено
Секция: Коментари
04 Февруари 2020 09:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Учени: Вирусът от Китай не е създаден изкуствено

/КРОСС/ Епидемиолози опровергаха теориите, че вирусът от Ухан е създаден изкуствено, пише РИА Новости.  Появата на коронавируса  роди множество коспиративни теории, включително, че е биологична атака срещу Китай или случайно изпуснато тайно оръжие, изпитвано от китайските власти.

Никакви доказателства няма, че вирусът е създаден изкуствено, категоричен бе директорът на катедра Епидемиология и биостатистика в Университета на Хонконг Бен Коулинг.

За вирусът беше съобщено от властите в Китай в последния ден на 2019 година. Загадъчната болест предизвика притеснение по целия свят, което беше съпътствано с много теории за появата на вируса. Епидемиологичните изследвания показаха, че първите заразени са имали контакт с пазар за месо от диви животни в град Ухан.

Директорът на извънредния технически институт за вирусни заболявания в Китай Тан Въндзъ каза, че новият коронавирус около 90 процента напомня на коронавирус от организма на прилепи, обитаващи провинция Джъдзян.

Коронавирусът вече плъзна из десетки държави по света, но жертвите са сравнително малко, въпреки че заразените са над 9000.