Предстоящи събития на 13 февруари
Секция: Предстоящи събития
13 Февруари 2020 07:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 13 февруари

/КРОСС/***
София.
От 9.00 ч. ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.
***
София.
От 10.30 ч. в Интер Експо център министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие 37-ото издание на Международното изложение „Ваканция и СПА Експо" в София.

***
София.
От 14.30 ч. в зала 248 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" министърът на културата Боил Банов ще отговаря на актуални въпроси, отправени от членовете на Комисията по културата и медиите.

***
София.
Oт 15.30 ч. в сградата на МОСВ на бул. „Мария Луиза" 22 министърът на околната среда и водите Емил Димитров ще представи Националния координационен център.

Събитието ще се състои утре, 13 февруари (четвъртък), от 15.30 ч. в сградата на министерството на бул. „Мария Луиза" 22.

Поканени са и народните представители от парламентарната Комисия по околната среда и водите.

***
София.
От 9.30 ч. 15-ти състав на Софийски градски съд ще разгледа дело срещу Ясен Х., подсъдим за убийството в кв. „Хиподрума".

***
София.
От 9.30 ч. 5-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Калоян Преждаров и група за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 ч. 9-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Илия Стоилов и група за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 ч. в сградата на БТА ПП МИР и ПП АБВ инициират експертна конференция за машинното гласуване и изборното законодателство.

***
София.
От 10.00 часа във Военна академия „Г. С. Раковски", зала Раковски президентът на КНСБ Пламен Димитров ще проведе поредната лекция от цикъла MASTЕRCLASS WORK 4.0 пред учащите във Военна академия.


***
София.
От 11.00 ч. в залата за пресконференция на СБЖ извънредният и пълномощен посланик на Държавата Палестина Н.Пр. д-р Ахмед Ал-Мадбух ще даде пресконференция по повод инициативата на Тръмп за мирния процес в Близкия изток.

***
София.
От 11.30 ч. в зала 2 на 4 етаж на Съдебната палата ще се проведе брифинг във връзка с реализирана операция на Софийска районна прокуратура и Дирекция „Вътрешна сигурност" на МВР, при която са задържани двама служители на столичната полиция.


***
София.
От 12.15 ч. в Интер Експо Център ще се състои пресконференция на гръцкия зам.-министър на вътрешните работи по въпросите на областите Македония и Тракия Теодорос Караоглу.

***
София.
От 14.00 ч. 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Анжело Веселинов и група за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 14.00 ч. 19ти състав на Специализирания наказателен съд ще проведе дело срещу Петко Стоянов за кумулиране на наказанията.

***
София.
От 18.30 ч. в Литературен клуб на Столична библиотека ще гостува най-младият поет на месеца досега, който е и най-младият носител на наградата „Орфеев венец" (2019) - Иван Ланджев.

***
София.
От 19.00 ч. в Литературен клуб „Перото" ще бъде представен сборникът „Сънища" на Виктор Меламед.

***
София.
От 19.00 ч. в ДНК-пространството за съвременен танц и пърформанс ще бъде представен спектакълът „Съвършено розово".

***
София.
От 19.00 ч. в кино „Люмиер Лидл" ще бъде излъчен филмът „Изгубената Витоша".

***
София.
От 19.00 ч. в Културен център на ул. „Веслец" 13 ще се състои прожекция на втората серия на немия шедьовър на Фриц Ланг "Нибелунгите" - "Отмъщението на Кримхилда".

***
Асеновград.
В 10.00 часа в зала 305 на 3-тия етаж в сградата на общинската администрация ще се проведе среща между ръководството на Асеновград и кметовете по населените места в общината.

***
Благоевград.
От 8.30 ч. във фоайето на община Благоевград ще се проведе благотворителен базар в помощ на Лъчезар Димитров от Благоевград.

***
Благоевград.
От 19.00 ч. във фоайето на зала „Яворов" Езикова гимназия ,,Акад. Людмил Стоянов" - Благоевград организира благотворителен концерт и базар в помощ на Лъчезар Димитров.

***
Благоевград.
От 10.15 ч. посланикът на Франция в България Флоранс Робин ще осъществи работно посещение в предприятието „Монеа" в Благоевград.

***
Варна.
От 09.00 часа, пред сградата на РДПБЗН - Варна на бул. "Сливница", ще се състои церемония по награждаване на служителите на структурата, участвали в овладяването и ликвидирането на пожара в блок 302 в ж.к. "Вл. Варненчик", избухнал на 13 януари тази година, при който бяха спасени 18 души.

***
Варна.
От 13.30 ч. в заседателната зала на втория етаж на ТД Родни Балкани ще бъде проведена инфорамционна среща по проекта за онлайн достъп на обществеността до данни за мониторинга на околната среда и инструменти за данни за Черноморския басейн в подкрепа на сътрудничеството за намаляване на морските отпадъци.

***
Велико Търново.
От 11.00 ч. ще бъде почетена паметта на Трифон Иванов и ще бъде осветен новият футболен терен „Трифон Иванов" - Тренировъчен терен „Трифон Иванов".
***
Велико Търново.
От 12.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на общинските съветници от БСП по актуални теми

***
Велико Търново.
От 14.00 ч. в Младежки дом ще се проведе дискусия на ученици от средните училища по проблемите на разпространението на ХИВ/СПИН.

***
Велико Търново.
От 17.30 ч. в изложбени зали «Рафаел Михайлов» ще се състои музикалнопоетичен спектакъл «Вятърът съм».

***
Велико Търново.
От 18.00 ч. в читалище „Искра" ще се състои премиера на постановката „Белите церемонии" от Карлос Фуентес.
***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен мюзикълът „Вражалец".

***
Видин.
От 17.00 ч., в залата на Симфониета - Видин ще се проведе XXII-то издание на концерт-конкурса "Песен на Св. Валентин".
***
Враца.
От 19.00 ч. в камерната зала на ДКТ ще се състои постановката „Ромео и Жулиета".

***
Габрово.
От 18.00 ч. в зала 3 на Музея на хумора и сатирата ще бъде открита изложбата Нова българска типография 2

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в ХГ „Недялко Каранешев" ще бъде подредена изложбата „Вино и любов".

***
Добрич.
От 10.40 ч. в Художествена галерия - Добрич ще се проведе работилница за въображение.

***
Карлово.
В 13.00 часа в Историческия музей ще се проведе открит урок с ученици от СУ „Васил Левски", озаглавен „Памет за родния град".

***
Карлово.
От 17.00 часа в зала „Васил Караиванов" ще бъде представен ръкописът „Кой предаде Левски?", ще се проведе и среща-разговор с Румен Манов и проф. Пламен Павлов.


***
Кюстендил.
От 10.30 часа в Института по земеделие ще бъде открит ден за добри практики в овощарството.

***
Кюстендил.
От 17.00 часа в читалище „Братство" ще бъде открита съвместна изложба на класовете по изобразително изкуство към читалището.

***
Ловеч.
От 10.00 ч. в заседателната зала на Община Ловеч Общински съвет - Ловеч ще проведе заседание.

***
Пловдив.
От 9.00 ч. в зала номер 9, 20-ти наказателен състав на Районен съд - Пловдив ще разгледа делото срещу Л. К. - Д., обвинена от Софийска районна прокуратура за престъпление по чл.286, ал.1, пр.1 от НК.

***
Пловдив.
От 9.00 ч. в 10 зала на Окръжен съд - Пловдив ще бъде разгледано дело срещу подсъдимата В. Х.

***
Пловдив.
От 9.30 ч. в зала 1, 8-ми наказателен състав на Районен съд - Пловдив ще разгледа дело срещу А. Г., обвинена за извършени от нея престъпления по чл.210, ал.1, т.5, вр. с чл.209, ал.1, вр.чл.26,ал.1 и престъпление по чл.209,ал.1, вр.чл.26,ал.1 от НК.

***
Пловдив.
От 13.00 ч. в 10 зала Окръжен съд - Пловдив ще разгледа дело срещу подсъдимия Е. С.

Свищов.
От 11.00 ч. в Първото българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови" ще се проведе тържествен концерт по случай 135-ата годишнината от създаването на първото държавно търговска гимназия.
***
Смолян.
От 10.00 часа в зала 201 на Областната администрация ще се проведе информационна среща със земеделски стопани от областта.
***
Стара Загора.
От 18.00 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжевски" ще бъде прожектиран фирма „Момчето си отива".

***
Стара Загора.
От 19.00 ч. в Драматичен театър - Стара Загора ще бъде представен спектакъл „Чичовци".

***
Хасково.
От 11.00 часа в зала "Марица" на Областната администрация ще се състои заседание относно държавния план-прием за учебната 2020/2021 г.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация ще се проведе заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК -Шумен.