Пияната учителка от Хисаря получи условна присъда
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Февруари 2020 11:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пияната учителка от Хисаря получи условна присъда

/КРОСС/ Учителката, която беше заловена да шофира в нетрезво състояние в сряда, беше осъдена на 1 г. условно с 3 години изпитателен срок и отнемане на книжката за срока на наказанието, съобщи БНТ. Тонка Драгиева е сключила споразумение с прокуратурата. Също така 200 лв. глоба и една година без право да шофира.

Преподавателката по физическо възпитание в ОУ „Климент Охридски" в града бе заловена да шофира на път за работа с 1.85 промила алкохол в кръвта. Драгиева е спряна от полицаи, които проверявали за наркотици в района на училището. Тя твърди, че до късно през нощта е празнувала с компания и малко след това тръгнала за работа, тъй като имала първи час с ученици.„Съжалявам, това е едно недоразумение. Разочарована съм, че никой не ме подкрепи. Напускам професията и ставам кинезитерапевт", заяви учителката Тонка Драгиева.

„Бях пила бяло вино, но не съм броила колко чаши съм изпила. Не е било литри или нещо такова. Спряха ме, слязох си съвсем нормално. Видях каква е пробата и наистина бях втрещена. Взеха ми книжката. Изключително глупава ситуация", каза тя пред Нова ТВ.

„Има и друг проблем. За около година и половина свалих около 40 килограма, тъй като има проблеми. Попитаха ме дали съм яла и спала. Казах им, че не съм", посочи още тя.

„Никога не съм си позволявала да идвам пияна на работа, защото все пак работя с деца. Никога и не съм карала пила. За всички години, в които имам книжка, нямам нарушения", категорична бе Драгиева.

Стоп кадър БНТ