Богомил Грозев от "Нова телевизия" е новият шеф на ОИ "Старинен Пловдив"
Секция: КУЛТУРА
17 Февруари 2020 09:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Богомил Грозев от "Нова телевизия" е новият шеф на ОИ "Старинен Пловдив"

/КРОСС/ Водещият на новините по Нова тв Богомил Грозев е новият директор на Общински институт "Старинен Пловдив", съобщи самия той в сутрешния блок Здравей България.

Изненадващата новина хвърли в шок гилдията на културтрегерите в града под тепетата. Коментарите са по-скоро негативни, тъй като Богомил Грозев няма пряк досег с културата и Пловдив.

Очаква се кметът Здравко Димитров лично да представи новия културен шеф пред екипа на ОИ "Старинен Пловдив" следобед днес.

Богомил Грозев се присъединява към семейството на Нова през 2013 г. Преди това има повече от 13 години журналистически стаж. Кариерата му минава през школата на радиото, печатните издания и телевизията. Работи в "Дарик радио", сп. "Тема", в. "Сега" и в. "Банкер", докато не открива, че телевизията е неговото призвание.

Следват 6 години в bTV, където за пореден път затвърждава журналистическия си талант и бързо се доказва със задълбочените си икономически материали, живи включвания от бедстващи райони, както и с отразяването на теми в областта на строителството и транспорта. В ефира на Нова, освен лице на сутрешните новинарски емисии, продължава да бъде на мястото на събитията и да прави зрителите свидетели на най-важното за деня.

Бившият водещ на новините по Нова тв Богомил Грозев коментира назначението си като директор на Общински институт "Старинен Пловдив" в сутрешния блок на Нова. Ето какво каза в ефира на телевизията преди минути той:

"Ще управлявам ОИ "Старинен Пловдив". В Стария град има общинска, държавна и частна собственост. Почти 20 години съм в журналистиката, като започнах в "Дарик" малко след завършването на университета.

Това е една доста дълго мислена и обсъждана промяна. Да се разделиш с "Нова" не е лесно. Трудно и тежко решение бе. Собствениците подкрепиха това мое решение. Човек прави по-резки промени понякога, но за добро, надявам се.

Старият Пловдив е най-голямата културно-историческа перла в България, най-старият жив град в Европа, където се случват адски много неща. В Стария град има близо 300 000 движими културни ценности. Голямата базилика например е нещо уникално за целия свят.

Имам подкрепата на кмета Здравко Димитров. В Пловдив навсякъде е пълно с чужденци. Това е едно огромно предизвикателство, опитът ще ми бъде полезен да направя нещо смислено".