15 задържани при днешната акция в Благоевградско
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Февруари 2020 13:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
15 задържани при днешната акция в Благоевградско

/КРОСС/ „Имаме желание в края на годината резултатите в сегмента битова престъпност, да са много по-малки като обем на извършените в страната. Сигурни сме, че ще имаме успех. Убеден съм, че в началото на следващата година, битовата престъпност ще е спаднала. Това става с много работа и добра координация с местната власт. Кметовете са тези, които са най-близо до гражданите и познават хората. Работата на прокуратурата и МВР е да решаваме проблемите и да осигурим спокойствие и ред“.

Това каза главният прокурор Иван Гешев по повод днешната акция срещу битовата престъпност в Благоевградско.

Акцията е обхванала и село Церово, а Иван Гешев сподели, че е останал очарован от селото.

В момента резултатите се обработва и ще бъдат съобщени на по-късен етап.

„Казах го в Чирпан – цялата държавата ще се изсипе в даденото място, където и извършено престъпление“, закани се главният прокурор.

В резултат на днешната акция има задържани 15 лица.

Прибраните са от активния криминален контингент.

Това уточни главният секретар на МВР Ивайло Иванов. „Нека да приключим, че после излизат писания, че ги хванали, пък ги пуснали. Имаме нужда проведем беседи и допълнителни процесуални действия с тях, докладваме в прокуратурата и се предприемат действия. Могат да нарастнат и повече“.

„В „Изипей“ няма грабеж, опит за грабеж е това. Лице е влязло, задържано е, ще му бъде повдигнато обвинение за опит за грабеж. От тази нощ пак има опит за грабеж. Не знам какви са подбудите, но продавачът там не го е допуснал до касата“, допълни Иванов.

„За момента нямаме заподозрени, но рано или късно ще стигнем до извършителите. Най-вероятно има бивши или настоящи служители, които са оказали логистична подкрепа. Никога не забравяме престъпление. Вчера ми докладваха, имаме работа по един случай за убийство, станало през 2012 г.“, отговори главсекът на МВР на въпроса докъде е стигнало разследването с обира на Митницата в Благоевград.