Книгите на Столична библиотека пътуват с Библиобуса към затворническото общежитие „Кремиковци“
Секция: КУЛТУРА
12 Март 2020 08:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Книгите на Столична библиотека пътуват с Библиобуса към затворническото общежитие „Кремиковци“

/КРОСС/ Днес Столична библиотека ще предостави дарение от 210 книги и специализирана литература, както и компютърна конфигурация на затворническото общежитие „Кремиковци“ в гр. Бухово.

Дарението ще бъде закарано с първия в България библиобус на Столична библиотека и ще бъде прието от Директора на ЗО „Кремиковци“ Ангел Стамболийски.

Книгите се даряват на библиотеката на ЗО „Кремиковци“, в което се намират около 350 души, изтърпяващи наказание.

Библиотеката на общежитието има остра нужда от повече, нови и интересни книги и специализирана литература.

В дарението са включени произведения на наши класици - Иван Вазов, Захари Стоянов, Елин Пелин, Димитър Талев , съвременни български бестселъри като „Възвишението“ на Милен Русков, „Физика на тъгата“ на Георги Господинов , известни романи на чужди автори - Александър Дюма, Артър Кларк, Стивън Кинг, Ориана Фалачи, броеве на списанието Нешънъл джиографик, правна, научно-популярна и мемоарна литература .

Дарението за библиотеката на ЗО „Кремиковци е част от традиционните инициативи на Столична библиотека за насърчаване на четенето и грамотността и привличане на нови читателски публики.

Достигането до отдалечени места, до проблемни изолирани групи и общности, застрашени от културно изключване е социална кауза на Столична библиотека.