Рибите и делфините се завърнаха във водите на Италия след карантината
Секция: Наука
19 Март 2020 17:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рибите и делфините се завърнаха във водите на Италия след карантината

/КРОСС/ Дори в тези тревожни и объркани времена има и положителни новини. Много от природолюбителите в Италия съобщиха, че животните са се завърнали в каналите и крайбрежията в зората на пандемията от COVID-19.

Да вземем за пример Венеция. Липсата на туристи и забраната за излизане от домовете в града направи прословутите канали значително по-чисти отпреди. Ако има нещо хубаво в епидемията от коронавирус, то е, че се намаляват темповете, с които функционира светът, и се дава глътка въздуха на природата.Както може да видите във видеата, публикувани в групата Venezia Pulita / Clean Venice в Twitter, водите на Венеция вече не са мътни, а чисти и гостоприемни за риба. Разликата с миналата година е внушителна.

Причината? Лодките и гондлолите отчупват по-малко седимент в каналите.

„Глътка въздух за планетата... Красиво!", коментира един човек (на италиански).Дори делфини плуват около пристанището - не само венецианското, но и това край Каляри, както може да видите от видеото по-долу.

"В момента във Венеция почти няма трафик. Градът няма канализация и затова обичайно всичко отива в каналите. Но заради карантината водата се изчиства", казва жител на Венеция.

video: https://www.youtube.com/watch?v=cm7Py-PsXV4

Източник: IFLScience