За какво още да използвате водка, освен за пиене?
Секция: ЛЮБОПИТНО
22 Март 2020 15:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За какво още да използвате водка, освен за пиене?  Невероятни начини, по които спиртната напитка помага в домакинството

/КРОСС/ Водката е любимо питие на много хора по целия свят, но тя надхвърля своето първоначално предназначение, благодарение на алкохолното си съдържание и пречистеността си за разлика от някои други видове алкохол, които оставят петна, съдържат захари и други вещества, оставящи следи по повърхностите.

За какво още можем да използваме водката освен за пиене?

Почистване на прозорци и осветителни тела

Водката е чудесен природен начин да почистите прозорците, стъклените повърхности и осветителните тела, като същевременно опазва природата. Не се налага използването на химически почистващи препарати, а този вид алкохол върши абсолютно същата работа, дори по-добра.

За дезодориране на краката

Накиснете краката си във водка. Тя убива бактериите и премахва лошата миризма. Можете да я ползвате и под формата на спрей по няколко пъти на ден срещу миризливи крака.

За премахване на лепило

Когато сваляте стикери или плакати, по повърхностите остават остатъци от лепило, които се почистват изключително трудно. Не и ако имате водка. С нейна помощ тези остатъци се премахват по-лесно без да се увреждат повърхностите.

За освежаване на дрехите в гардероба

Дрехите в гардероба се вмирисват на застояло, ако не се ползват известно време. За да ги освежите, напръскайте ги с водка и ги оставете да изсъхнат на открито. Няма да остане следа от лошата миризма, както и от водката.

За бляскава коса

За да върнете блясъка на косата си, използвайте водка. Напръскайте косата с нея и тя ще заблести. Благодарение на ниското ниво на pH водката има това въздействие върху косъма. Можете да я добавяте към шампоана си, за да се борите и с омазняващия се скалп.

За дълготрайност на цветята

Капнете няколко капки водка във водата, в която сте потопили букетите си. Добавете и една чаена лъжичка захар. Това ще даде хранителна среда за вашите растения и ще ги накара да бъдат свежи за по-дълго.

За почистване на бижута

Водката може да ви помогне да полирате и почистите бижутата си. Накиснете ги във водка за 5 минути, след това ги изплакнете с топла вода. Ако замърсяванията са упорити, търкайте с памучна кърпа и повторете отново.

За отстраняване на мухъл

Имате мухъл в банята? Напръскайте го с водка и почистете с микрофибърна кърпа. Мухълът ще бъде премахнат, а плочките ще светнат.

За успокояване на кожата при ухапване от медуза

Ако ви опари медуза, ще изпитате болка и парене. Кожата ще се зачерви, може и да се подуе. За да облекчите тези симптоми, изплакнете обилно с водка. Тя ще тушира реакцията на кожата и ще я успокои.