Шефът на „Албена“: Юли и август ще има туризъм в България
Секция: Туризъм
24 Март 2020 15:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шефът на „Албена“: Юли и август ще има туризъм в България

/КРОСС/ Втората половина на юни и особено през юли и август ще има туризъм в България. Това са очакванията на изпълнителния директор на „Албена" АД Красимир Станев, които той сподели пред Actualno.com. Той прави уговорката, че е важно как ще се развие ситуацията в страната ни и посочва, че в момента не сме особено засегнати от COVID-19 заради своевременните мерки на държавата.

Само 20 дни преди въвеждане на извънредното положение „Албена" отчита 10% ръст при настаняванията. Към момента отказите са 7-8% и то главно от клиенти, които са резервирали чрез Booking.com. Отливът на немския пазар е 6-7 на сто, каза още Станев.

По думите му дружеството в момента е спряло всички инвестиции. По-голямата част от ремонтите вече са направени, а останалите са спрени. Всички служители са по домовете си, в курорта са само охранителите.

На въпрос дали ще останат затворени част от хотелите, той не изключи възможността някои от хотелите в Горна зона да не отворят. Но пак направи уговорката, че всичко зависи как ще се развие ситуацията с коронавируса. Важна е и реакцията на банките по отношение на отпусканите кредити, убеден е туристическият шеф.