Годишната вноска за членство на България в Европейския съюз да се пренасочи към предприемачи и работници
Секция: ПОЛИТИКА
24 Март 2020 13:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Годишната вноска за членство на България в Европейския съюз да се пренасочи към предприемачи и работници

/КРОСС/ Възраждане настоява Министерският съвет в спешен порядък да пренасочи над един милиард лева, които държавата ни трябва да внесе тази година за членски внос в Европейския съюз, към засегнатите от кризата, предизвикана от COVID-19, българи. Престъпление е в момент на толкова сериозно изпитание за цялата ни нация да подаряваме такава огромна, дори непосилна в условията на очертаваща се икономическа криза, сума на бюрократите от Брюксел. За последните седмици всички ние станахме свидетели как техните призиви за „общ европейски дом", „европейско семейство", „цивилизационни ценности" и други подобни клишета, повтаряни ни вече 30 години, не са приложими в труден за държавите-членки момент. Брюкселската бюрокрация се изпокри. Европейският съюз е поредния безсмислен и неефективен съюз, който се разпадна. Беше му достатъчен един вирус. Като фоервейрки в новогодишна нощ изгърмяха така силно проповядваните от съюза либерализъм и отворени общества. Ясно се, видя, че Западът е по-склонен да се самоубие с мигранти от третия свят, отколкото да помогне на друга европейска страна. Този вирус може би се явява като катарзис за Европа. Пречистване на прогнилия либерализъм и възвръщане към корените на национална Европа. Обединена не поради икономически интерес, а благодарение на нациите, които я изграждат. За жалост ще загинат много хора, които не заслужават тази участ. Както е било и във войните. А може би това е новият вид война, която се води. Не виждаш и не знаеш своя враг. Не знаеш кой ти е приятел и кой враг.

И като стана дума за приятелства и врагове... САЩ затвориха своите граници. За пореден път доказаха, че те хуманитарна помощ не изпращат, а само военна. И то там където имат интереси и искат да владеят. За сметка на това, наместо от Европейския съюз, на който България всяка година изплаща по над милиард лева вноски, помощ за европейските държави в момента пристига от Китай, Русия, дори Куба. В същото време, благодарение на тези огромни суми, които страната ни налива в Брюксел, дори и сега - при затворени държави, спрени заводи и пуснато в отпуск население, комисари, евродепутати, даже най-обикновени кабинетни чиновници в Брюксел получават между 14 000 и 21 000 лева заплати месечно. Това са скандални суми, като се знае колко много българи живеят с минимални заплати, а принудени от извънредните мерки да си останат по домовете, е възможно и напълно да загубят работата и доходите си. Тези хора ще се нуждаят от финансова подкрепа.

След като правителството ни с лека ръка подари на Съединените щати 2,2 милиарда лева за морално остарели самолети Ф-16 блок 70, които едва ли някога ще видим, Възраждане призовава премиера Бойко Борисов да не извършва поредно престъпление, изсипвайки в бездънната яма Брюксел милиарди, които са необходими тук - за българското население.

Възраждане припомня, че за последните две години вноската на България в ЕС скочи драстично и вече редовно надхвърля 1 милиард лева годишно. През 2018-та страната ни преведе в ЕС 1 083 400 лева, а през 2019-та - 1 193 100 лева. През 2020 г. вноската на страната ни ще нарастне поради излизането на Великобритания от Европейския съюз. С това бюджетът намалява и това ще се компенсира с увеличаване на вноските на другите страни членки.