Румъния забранява на хората над 65 години да излизат от домовете си
Секция: СВЯТ
24 Март 2020 16:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румъния забранява на хората над 65 години да излизат от домовете си

/КРОСС/ Румъния забранява на лица над 65 години да излизат от домовете си, предаде БТА, позовавайки се на информационният сайт Зиаре. Мярката бе съобщена след работно заседание при президента с участието на премиера и министрите на вътрешните работи, здравеопазването и отбраната.

„Най-уязвимите лица са тези над 65 години. Имаме нужда от специални мерки, за да бъдат защитени, ще се въведат специални ограничения, ще трябва на практика да стоят през цялото време вкъщи", каза президентът Клаус Йоханис. „Решихме да използваме и армията. Ще предостави на разположение персонал, който ще допълни силите за обществен ред, жандармерията и полицията", каза президентът.

Той обяви още, че за контрол на лицата, поставени под карантина, се подготвят мерки за електронно наблюдение. Новите ограничителни мерки ще влязат в сила утре.

Броят на потвърдените случаи на заразяване с новия коронавирус в Румъния днес достигна 762, увеличение с почти 200 в сравнение с ден по-рано. Има и осем смъртни случая, сочат последните данни, съобщени от румънските власти.

От снощи е въведена и забрана за излизане от домовете в интервала 22,00 - 06,00 ч. без основателна причина.