Започва бавно затопляне
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Март 2020 09:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва бавно затопляне

/КРОСС/ В началото сме на период с бавно затопляне и обилно снеготопене. Днес облачността ще се разкъсва видимо следобед в Североизточна България. Над останалата част от страната ще бъде облачно. Преваляванията ще са в Югозападната половина на страната - предимно от дъжд, тук-там в планините и предпланинските райони ще са от мокър сняг.

Около обяд времето ще бъде ветровито с по-силен вятър около Черноморието и в Югоизточна България. Поривите по крайбрежието ще са над 50-60 км/ч, а вълните ще гонят 3-4 метра височина.Температурите сутринта - от 1 до 4 градуса над нулата. В най-топлата част на денонощието - между 3-4 градуса в Западна България до 12-13 градуса на североизток и в централните райони на Горнотракийската низина.
Средиземноморски циклон ще бъде причина за по-силния вятър и днес, и утре. Той преминава южно от нашата страна. От него очакваме слаби превалявания и в петък - отново предимно дъжд, а в планините на Югозападна България - сняг. През почивните дни валежите ще се изместят в Източна България.

Температурите до края на тази и в началото на следващата седмица ще се повишават. В неделя и понеделник пролетта се връща с температури над 15 градуса.