Приеха две 21-годишни момичета в пловдивската Инфекциозна клиника с доказан COVID-19
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Март 2020 12:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Приеха две 21-годишни момичета в пловдивската Инфекциозна клиника с доказан COVID-19

/КРОСС/ 2 нови случаи заболели с коронавирус са регистрирани в Пловдив. В Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Св. Георги" са приети две 21-годишни момичета, съобщи за DarikNews шефката на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева. Между двете момичета няма връзка, уточни тя.

По думите й, едното от момичетата се е върнало от Англия. Пациентката е настанена в Клиниката по инфекциозни болести с пневмония. За другата пациентка още се правят проучвания. Установени са и контактните лица на двете момичета, те също ще бъдат тествани. "Състоянието на момичетата е средно тежко, в противен случай нямаше да бъдат хоспитализирани. Леките случаи не ги приемаме в болница", коментира д-р Манчева.

Продължава набирането на проби от пациенти и медицински персонал в Неврохирургията на УМБАЛ "Св. Георги". Към тази сутрин под карантина в Пловдивско са 1743 души, по-малко от вчера. Има и отпаднали, с оглед изтеклия срок, съобщи областният управител Дани Каназирева на брифинг днес.

Тя допълни, че в областния кризисен щаб е получено дарение на 360 предпазни гащеризони от висок клас. Средствата за тях са осигурени от отделни дарители. Други 345 гащеризона за многократна употреба са дарени от една от частните болници под тепетата.