Ралф Лорън ще произвежда защитни маски и облекла за лекарите
Секция: Шоубизнес
29 Март 2020 13:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ралф Лорън ще произвежда защитни маски и облекла за лекарите

/КРОСС/ Американският дизайнер Ралф Лорън обяви, че брандът му започва да произвежда защитни маски и облекла за лекарите, които се борят срещу коронавируса, съобщи Контактмюзик.

250 000 медицински маски и 25 000 защитни облекла ще бъдат произведени от модната къща. Освен това дизайнерът, който е на 80 г., ще дари чрез фондацията си десет милиона долара в подкрепа на най-нуждаещите се в условията на пандемията. Средствата ще бъдат насочени към специалния фонд за борба с коронавируса на СЗО, както и към фондацията на Лорън в подкрепа на болните от рак.

Преди това и "Армани груп" обяви, че четири от производствените линии на компанията в Италия започват да шият защитни медицински облекла за еднократна употреба за лекарите и медицинските служители, които лекуват пациенти с коронавируса.

Италия е една от най-засегнатите страни от пандемията от новия коронавирус. "Армани груп", основана от дизайнера Джорджо Армани през 1975 г., вече се включи в дарителската кампания в страната, като предостави един милион и двеста и петдесет хиляди евро на италианските служби за гражданска защита, на болници и здравни заведения в Италия.