Меси разкритикува ръководството на Барселона
Секция: СПОРТ
30 Март 2020 16:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Меси разкритикува ръководството на Барселона

/КРОСС/ Звездата на Барселона Лионел Меси се изказа много остро срещу ръководството на клуба, след като разкри, че играчите на каталунците са се съгласили на 70-процентно намаление на заплатите по време на кризата с коронавируса в Испания.

Футболистите от първия тим са приели да получават по-малки възнаграждения, за да могат всички други служители на клуба да получават пълните си заплати по време на пандемията.

“Освен 70-процентното намаление на заплатите по време на извънредното положение, играчите ще направим и друг принос, за да могат служителите да получават 100 процента от възнагражденията си, докато продължава кризата. Много бе казана и изписано относно първия отбор на Барселона по отношение на заплатите. Преди всичко, искаме да изясним, че ние винаги сме искали да приемем намаление на заплатите, защото разбираме, че това е извънредна ситуация и ние сме първите, които винаги сме помагали на клуба, когато е имало нужда. Много пъти сме правили това по самоинициатива, а в други случаи, когато сме считали, че това е важно”, коментира Меси.

“Поради това, не спираме да се изненадваме, че вътре в клуба има хора, които е опитват да ни сложат под лупа и да ни поставят под напрежение да направим нещо, което ние винаги сме знаели, че ще направим. Всъщност, уговорката се забави с няколко дни, защото търсехме формула да помогнем на клуба и неговите служители в тези трудни времена”, допълни шесткратният носител на Златната топка.

Това не е първият случай в последните месеци, в който Меси влиза в директен конфликт с ръководството на Барселона. По-рано тази година той се изказа остро срещу спортния директор на каталунците Ерик Абидал, който си позволи да критикува играчите за слабо представяне.