През май ще видим първия смартфон със 192-мегапикселова камера
Секция: Технологии
09 Април 2020 08:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
През май ще видим първия смартфон със 192-мегапикселова камера

/КРОСС/ Още следващия месец най-вероятно ще видим представянето на първия смартфон, оборудван със 192-мегапикселова камера. Тази информация се появи в китайски социални мрежи, след като стана ясно, че чипсетът Qualcomm Snapdragon 765G има поддръжка на точно такава резолюция в спецификациите си.

Оставена възможност в спецификациите на даден чипсет никога не е случайна. Очевидно такава камера скоро ще има. Любопитен е обаче фактът, че става въпрос за чипсет, който ще се използва в модели от среден клас.

До сега всички, минавали психологическата граница от 100 мегапиксела и рекордьори в това отношение са били все от висок.

Все още е рано да се каже кой производител ще се възползва от новите възможности на чипа, но пионерите при мегапикселите обикновено са Xiaomi, които първи пуснаха апарата с 64 и 108-мегапикселови камери.

Твърде вероятно е сега отново те да покажат първи подобен модел, но възможности да създадат такъв апарат имат и други производители, които следващия месец готвят премиери на нови устройства.