Разтопен асфалт полепна по гумите на автомобили в София
Секция: Автомобили
12 Май 2020 11:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разтопен асфалт полепна по гумите на автомобили в София

/КРОСС/ Ремонт в София предизвика вълна от гневни реакции. Разтопен асфалт полепна по гумите на десетки автомобили в квартал „Сухата река". Наложи се дори градският транспорт да бъде спрян заради течните улици в квартала. Проблемът е в размекнал се битум. С него са запълвани фуги през есента. Заради високите температури обаче той се е разтопил.

През октомври и ноември тук са били запълвани фуги. Тази манипулация се прави всеки сезон, преди настъпването на зимата. Целта е да се отстрани възможността за нахлуване на вода в пукнатините и образуването на големи дупки, заяви Тодор Василев - представител на фирмата изпълнител. По думите му това е процедура, която е практика за цяла София. Ние отговаряме за зоната, в която влизат районите "Подуяне", "Оборище" и "Кремиковци", каза той.

Това, което установихме вчера бе, че ремонтът, който е правен преди повече от 8 месеца, е извършван през нощта с цел да не се затруднява движението. Възможно е да се поставен повече материал и поради по-хладното време той може да е стегнал преди да е нанесено каменното брашно, посочи още Василев.

Според него процедурата, като стъпки, е напълно спазена. "Поставени са всички необходими материали, категоричен бе той.

Независимо от това кога е извършвана операцията, ние правим ежемесечен контрол. Той се провежда както от наши надзорници, така и от специалисти от нашите отдели, каза представител на Столичната община. Към онзи момент, когато температурите са били ниски, всичко е било наред. Към този момент обаче, ние ще преразгледаме ситуацията и съобразно договорите ще наложим максимални финансови санкции, категоричен бе той. По думите му фирмата изпълнител е една от най-надеждните и с нея Столична община е имала минимални проблеми досега.