Надежда: Вдигат на крака Шумахер с иновативна операция
Секция: СПОРТ
17 Май 2020 16:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Надежда: Вдигат на крака Шумахер с иновативна операция

/КРОСС/ Легендарният пилот от Формула 1 Михаел Шумахер ще се подложи на иновативна операция в Париж, която може да му върне двигателните функции, съобщават световните агенции.

Видния френски специалист д-р Филип Менаш планира да вземе кръвоносни съдове от сърцето на Шумахер и да ги трансплантира в мозъка му.

Операцията трябва да се извърши в болница „Жорж Помпиду“ във френската столица.  „Успяваме да регенерираме цялата нервна система. Взимаме кръвоносни съдове от сърцето и ги имплантираме в мозъка на пациента. Това е изключително рискова операция и е много трудно да се предвиди какъв ще е изходът“, коментира д-р Менаш преди време за иновативния си подход, но без да каже нищо конкретно за Шумахер.

Надеждата на близките на бившия пилот на Бенетон, Ферари и Мерцедес е, че след операцията той ще възстанови двигателните си функции и ще може да стане от болничното легло.

За момента все още няма информация кога ще бъде извършена процедурата.

Миналата есен Шумахер бе на тайно лечение при д-р Менаш в Париж, като се появиха различни слухове, но така и не стана ясно какви манипулации за извършени на седемкратния световен шампион във Формула 1. Сега Шумахер, който е прикован на легло от повече от шест години след ски инцидент в края на 2013 година, отново ще бъде транспортиран в Париж, където кардиологът да извърши операцията.