Големите ползи на малките ягоди
Секция: Здраве
21 Май 2020 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Големите ползи на малките ягоди Защо е добре този сезонен плод да присъства в менюто ни?

/КРОСС/ Ягодите са сладък, вкусен плод, зареден с хранителната мощ на невероятна суперхрана. Пълни с витамини А, В-комплекс, Е, и минерали като манган, желязо и цинк. Изключително богати на антиоксиданти, повишаващи способността за възстановяване и дори подмладяване на тялото ни.

Съдържат високи нива на феноли, които действат като противовъзпалително, което го прави основна храна за страдащите от автоимунни разстройства като астма, синдром на хронична умора, фибромиалгия, ревматоиден артрит, множествена склероза, синдром на неспокойните крака, колит, ХОББ , IBS, невропатия, болест на Крон, лупус, синдром на Гилен-Баре и тиреоидит на Хашимото.

Максимално заредени с витамин С, те подсилват имунната система и са превенция срещу настинки, грип и респираторни инфекции.

Ягодите съдържат елагова киселина и флавоноиди, които са много полезни за сърдечносъдовото здраве и могат да помогнат за предотвратяване на сърдечни заболявания и инсулт, тъй като спомагат за понижаване на холестерола.

Те също са фантастична храна за отслабване - с ниско съдържание на калории и с високо съдържание на хранителни съединения, които са жизненоважни за оптималното здраве.

Ягодите са отлично допълнение към коктейли, плодови салати и миксове от зелени салати. Разбира се, те са и идеалната закуска по всяко време на деня.