Сърбия разреши свободното влизане на всички в страната
Секция: Туризъм
22 Май 2020 07:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сърбия разреши свободното влизане на всички в страната

/КРОСС/ Правителството реши при влизане в страната да не се прави тест за коронавирус, няма да е необходимо и специално разрешение.

На днешната сесия на сръбското правителство беше прието предложението на кризисния щаб за отваряне на граничните пунктове и свободно влизане на всички лица в Сърбия, без необходимия коронавирусен тест и разрешения на комисиите в сръбските посолства.

Според МИА, тестването по лична заявка ще струва 6 000 динара (51 евро) на територията на цяла Сърбия, а за студенти и непълнолетни то ще бъде безплатно, съобщи правителството.

На второто заседание на сръбското правителство кризисният щаб анализира настоящата епидемиологична ситуация и адаптирането на мерките към нея, след което на правителството беше препоръчано да започне от петък, 22 май, влизане в Република Сърбия, без да е необходим отрицателен тест или специално разрешение за местни и чуждестранни граждани.

На всички лица, влизащи на територията на Република Сърбия, ще бъдат издадени здравни предупреждения, в които е посочено, че те влизат на територия, където вирусът все още циркулира, и все още са в сила мерки за предотвратяване на инфекцията.