Затворени заведения в Пловдив след проверка на полицията и БАБХ
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Май 2020 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Затворени заведения в Пловдив след проверка на полицията и БАБХ

Установени са нарушения на противоепидемичните мерки

/КРОСС/ В Пловдив се провежда акция на полицията и Агенцията по безопасност на храните. Целта е да се провери спазват ли заведенията и техните клиенти мерките срещу COVID-19. Към момента са затворени два обекта на територията на област Пловдив заради неспазване на мерките.

Първите проверки започнаха от сърцето на Пловдив - „Капана".

„През почивните дни на територията на областна дирекция на МВР-Пловдив ще се извърши съвместна проверка с РЗИ, областна дирекция по безопасност на храните, икономическа полиция и охранителна полиция. Ще се проверяват търговски обекти, ресторанти, питейни заведения и кафе аперитиви, като ще се следи за спазване на мерките, разписани в заповедите на министъра на здравеопазването". Това заяви Георги Казаков, който е началник на сектор „Икономическа полиция" - Пловдив.

„Следим дали се спазва забраната за клиенти в затворени заведения, дали се спазват отстоянията, както и дали персоналът на заведенията носи маски", каза още Казаков.

По думите му до момента са проверени 97 търговски обекта. „Най-честите нарушения са неносене на предпазни маски от страна на персонала. Съставени са актове", посочи той.

„Носенето на маски от персонала е важно, за да не се разпространява евентуална зараза сред клиентите, които не са задължени да носят на открито предпазна маска. Важно е масите и столовете да се дезинфекцират след всеки клиент", каза Красимира Кръмпотич от РЗИ-Пловдив.

„Функцията на Агенцията по храните е да следи за безопасността на хранителните продукти, които се предлагат в заведенията. До момента няма констатирани нарушения", заяви д-р Николай Петков от ОДБХ - Пловдив.