Ето кои телевизионни сериали взеха награда „Еми“ на онлайн церемоня
Секция: Шоубизнес
27 Юни 2020 20:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ето кои телевизионни сериали взеха награда „Еми“ на онлайн церемоня

/КРОСС/ Годишните награди "Еми" за дневни тв предавания бяха обявени за четиридесет и седми път и за пръв път това се случи на виртуална церемония заради пандемията от новия коронавирус, съобщи Асошиейтед прес.

"Младите и неспокойните" спечели в категорията най-добра дневна драма. Елън Де Дженерис получи трофея за най-добро развлекателно токшоу за предаването, носещо името й.

"Възнамерявам да използвам следващите две години на шоуто си като платформа за промяна, която да усилва гласовете на чернокожите и цветнокожите хора и да образовам аудиторията си", каза Де Дженерис, която се включи от дома си. "Повече от всеки друг път чувствам, че това е отговорност, за да настъпи промяна".

Сериалът "Младите и неспокойните" на Си Би Ес, чиято създателка Лий Филип Бел почина през февруари на 91 г., спечели още четири награди в технически категории.

Джейсън Томсън, който играе ролята на Били Абът в сапунената опера, спечели първата си награда "Еми" за дневни предавания в категорията главна роля в драматичен сериал. Той е третият актьор, превъплътил се в ролята, който печели след Дейвид Том през 2000 г. и Били Милър през 2010 г., 2013 г. и 2014 г. Томсън има пет предишни номинации за ролята си в "Централна болница", но не бе печелил досега.

Брайтън Джеймс от "Младите и неспокойните" бе отличен за поддържаща роля, а Ева ЛаРю спечели в категорията за гост-изпълнител в сериала.

"Светът се бори срещу расовата несправедливост и нашата отговорност като хора е да се образоваме и да вземем мерки, защото докато всички не признаем, че има проблем, той няма да бъде решен", каза Джеймс от дивана в дневната на дома си.

Алекс Требек спечели за втора поредна година като водещ на тв игра "Заплаха!". Той е печелил шест награди "Еми" за дневни тв предавания за работата си в шоуто и награда за цялостно творчество през 2011 г. Требек, който е на 79 години, се бори с рак на панкреаса, но продължава да води шоуто.

"Ще бъда честен - това е шок, изключителна изненада за мен", каза Требек по време на виртуалната церемония. "Като човек, който е бил номиниран 32 пъти и печелил седем пъти, мога да кажа от висотата на тази позиция, че да печелиш е по-добре".

Хедър Том от "Дързост и красота" спечели за главна женска роля за дългогодишното си превъплъщение в образа на Кейти Логан. Тамара Браун бе отличена за поддържаща роля в "Централна болница".

Певицата Кели Кларксън спечели в категорията водещ на развлекателно токшоу за първия сезон на "Шоуто на Кели Кларксън".

"Централна болница" се сдоби и с награди за режисура, а наградата за сценарий отиде при екипа на "Дързост и красота".

Оливия Роуз Кийган от "Дните на нашия живот" спечели в категорията млад актьор/актриса в драматичен сериал.

За пръв път от 2011 г. церемонията бе излъчена по тв канала Си Би Ес, след като през последните години бе стриймвана и излъчвана по кабелни мрежи. Двучасовото предаване бе с водещи Шарън Озбърн, Шерил Андърууд, Ив, Кари Ан Инаба и Мари Озмънд.

Номинираните и водещите се включваха дистанционно от домовете си в първата виртуална церемония. Първоначално насроченото за 12 юни събитие трябваше да се проведе в Пасадина Сивик Аудиториум, но бе отменено заради пандемията.