Заразен с COVID-19 играч от НБА играл тенис в Чикаго
Секция: СПОРТ
28 Юни 2020 17:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заразен с COVID-19 играч от НБА играл тенис в Чикаго

/КРОСС/ Три дни след като обяви, че е тествал положително за новия коронавирус, крилото на Сакраменто Кингс Джабари Паркър бе забелязан да играе тенис в Чикаго без предпазна маска, след като наскоро излязъл на ресторант.

TMZ  публикува две снимки, на които се вижда как Паркър играе тенис без маска, и сподели, че снимките са били направени по-рано през деня. Сайтът добави, че „Джабари е бил забелязан в ресторант отново в Чикаго“. Докато все още не е ясно кога Паркър е дал положителна проба и какъв е точният статут на възстановяването му, клубът публикува изявление до Sacramento Bee в събота следобед, след като се появи информацията на TMZ. „Наясно сме с доклада и набираме допълнителна информация. Няма да коментираме повече на този етап“.

НБА изисква всеки играч, който е дал положителна проба за COVID-19, да избягва всякаква физическа активност за минимум 14 дни. 25-годишният Паркър сподели в свое изявление в сряда, че е тествал положително за коронавирус „преди няколко дни“ и че се изолира в Чикаго. Той добави, че планира да се присъедини към съотборниците си следващия месец в курорта Дисни Уърлд в Орландо, Флорида, където ще бъде подновен редовният сезон в НБА.

Съотборникът му Алекс Лен също в сряда обяви, че е заразен. Според информации, още един играч на Сакраменто – Бъди Хийлд, също е дал положителна проба, но нито от организацията, нито от него е имало потвърждение. Отборите ще започнат да пристигат във Флорида за тренировъчен лагер до 11 юли, като сезонът се рестартира на 30 юли. Кампанията в НБА бе преустановена на 11 март.